«Басейн у центрі міста, канатна дорога та ілюмінація Бони»,− кременчани про зміни в райцентрі

Нещодавно кременчани почали активне обговорення питання: що б хотіли змінити у своєму місті. У відповідь на опитування Валерія Мельничука в Фейсбук користувачі соцмережі запропонували ідеї для покращення життя в райцентрі.

Зважаючи на коментарі городян, найбільше їх турбують питання ремонту дороги, порядку і чистоти на вулицях. Люди закликають вирішити проблему вивозу сміття і скаржаться на нестачу сміттєвих баків.

Пріоритетними завданнями для відповідних структур жителі вважають ремонт очисних споруд, зокрема каналізації, від якої «запах по всьому місту», та встановлення туалетів.

Наталія Гречанюк коментує: «У Кременці відсутня соціальна складова благоустрою: тротуари зі зʼїздами під візки (в тому числі і для людей з обмеженими можливостями), смітники, вуличне освітлення, громадські вбиральні. Багато зелених зон, які за бюджет громади можна перетворити на зони відпочинку. Безпечні дитячі майданчики – де? Чому таким красивим містом так нехтують?»

Олена Тимчишин називає «болючі питання», на які варто звернути увагу: «Дренажна система, відвід дощової і талої вод, очисні споруди, бічні горішні «тропи»; зробити дороги з нормальним покриттям і освітленням…»

На думку Юлії Янчук, потрібно «…зменшити кількість рекламних вивісок, надати естетичного виду фасадам будинків, зробити затишну сучасну площу, відновити фонтани…»

Туристичними перлинами міста є давня гора Бона та Дівочі скелі, однак їх стан залишає бажати кращого, тому на Замковій горі, наприклад, пропонують зробити дорогу та освітлення, а в майбутньому – «підсвітку» мурів.

Переймаються городяни й питаннями спорту та рекреації – люди мріють про спортивний комплекс та байсейн. Теми спорту стосується і ремонт колись популярної санної траси.

«…Зробила би дороги: канатну дорогу на Дівочі скелі з вул. Дубенської, на Бону з центру, відкрила би басейн критий і під відкритим небом. Навела би порядок зі сміттям, втіливши в життя програму з сортування. Більше нічого не змінювала б, бо Кременець прекрасний!» – зазначає Tetiana Stakhiv.

Олена Григориченко погоджується і додає: «Але для цього потрібна золота рибка», а якщо бути точним – потрібні рішення органів місцевої влади та наявність грошей в міському бюджеті для благоустрою Кременця.

Фото: http://ukrainetrek.com

Попередня стаття

На Тернопільщині водій збив двох дітей на велосипедах (Фото)

Наступна стаття

Риба у парку Топільче вимерла від нестачі кисню (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.