Тернопільські націоналісти вимагають продовжити декомунізацію в Україні

Не скасовувати декомунізації вимагають націоналісти Тернополя. Сьогодні вони згуртувались біля пам’ятника провіднику українського націоналістичного руху Степану Бандері та закликали дбати про національні цінності України.

«Ми хочемо привернути увагу до того, що зараз розпочинається проба «відкочування» назад ситуації в плані формування національної свідомості, консолідації українського суспільства в боротьбі проти окупанта. Це − проба перевірки суспільства на те, чи проковтне воно цю «наживку», чи байдуже сприйме те, що називається зрадою суспільства, чи буде держава чинити спротив окупанту, який заходить в поле не тільки мілітарне, але й судове, владне та інформаційне. Ми передаємо цю акцію в інші міста і хочемо, щоб українці здригнулися й отямилися», − розповів Леонід Бицюра − заступник міського голови Тернополя.

Нагадаю, до акції за продовження декомунізації учасників спонукали події в інших містах. Наприклад, у Києві суд не дозволив перейменувати два проспекти на честь Степана Бандери та Романа Шухевича. Подібний випадок стався у Харкові. Там міська рада повернула проспекту імʼя радянського полководця.

Попередня стаття

У питній воді на Тернопільщині знайшли черв’яка, довжиною 30 см

Наступна стаття

В четвер Гаївський міст закриють на три години

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.