Лемківський музей на Монастирищині популяризує культуру лемків (Відео)

Оберіг лемківської культури. «Музейний комплекс «Лемківське село» в місті Монастириська відтворює традиції, звичаї і самобутність лемків. У ньому три тисячі експонатів – меблі, одяг, взуття, кухонне начиння, книги, народні костюми.

– Лемківський музей постійно розвивається, щороку виділяють кошти з обласного бюджету на поповнення експонатів, приблизно 300-500 одиниць, – кандидат по 166-ому одномандатному виборчому окрузі від «Об’єднання «Самопоміч» Роман Василіцький.

Одна з найпрестижніших подій, яка популяризує культуру лемків у світі, – етнофестиваль.

– Ми робимо усе, щоб традиції і культура лемків не була забута. Я, як депутат і «Об’єднання «Самопоміч» підтримуємо усі ініціативи керівництва музею і сам музей, – каже Роман Василіцький.

«Дзвони Лемківщини» традиційно відбуваються у серпні. Тож Роман Василіцький запрошує знайомитись  з Монастирищиною.

 

Попередня стаття

На Борщівщині від удару струму загинув чоловік

Наступна стаття

Захистити майбутнє України закликають кандидати у депутати від Тернопільщини (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.