Мультфільм про бідних українських землевласників (Відео)

Це Богдан. Його, як справжнього селянина, важко уявити без клаптика власної землі. Родючий ґрунт Тернопільщини та любов до нього – це те, про що з особливим трепетом усім друзям та родичам розповідає чоловік.  Землю має, а от на хліб не вистачає.

А це Степан. Односельчанин. Тільки приїхав з заробітків. Каже, у Польщі врожайність зовсім нижча, а дохід більший. Там, такі як вони з Богданом – заможні люди. А тут  отримують лише дрібні крихти зі столів орендарів.

– Досить терпіти! Ошукали на мільйони! – подумали чоловіки і пішли до орендаря з надією хоч якось змінити ситуацію та отримувати чесні гроші за свою землю.

Говорили, балакали — сіли та й заплакали. Нічого не одержати, не дістати. Як то кажуть, забудь ласощі, паслін і цибулю, а за гірку твою працю візьми під ніс дулю.

Зажурилися чоловіки від почутого, сіли при дорозі, та тут прийшов він!

– Фермери-монополісти багатіють, а ви  – ледь зводите кінці з кінцями?

– Угу.

Хочете отримувати чесну оренду за свою землю?

– Хочемо.

– Боїтеся, що техніка замінить людей на полях?

– Так.

– Прагнете мати партнерські, а не рабовласницькі відносини з орендарями?

Так.

Хочете заробляти на своїй землі?

– Хочемо.

А ви хто?  – запитали чоловіки.

– Я той, хто хоче змінити ситуацію. І я той, хто її точно змінить. Я Роман Василіцький, іду у Верховну Раду, де буду захищати інтереси дрібних сімейних фермерів. Я зроблю українського селянина заможним!

У Тернопільській області пайовик за один гектар землі отримує близько 3 000 гривень, у той час як на Хмельниччині та Вінниччині за землю з однаковою врожайністю землевласникам платять 5 000-7 000 гривень.

Для порівняння: мінімальна орендна плата за гектар у Польщі та Молдові становить 250 євро.

«У світі землевласник – це багата людина, в Україні він, чомусь, бідний. Сьогодні 3 тисячі за гектар отримує пайовик, а орендар – 15 тисяч і більше. Я вважаю, що ситуацію потрібно змінювати і землевласник має отримувати реальні кошти за своє майно. Це близько семи тисяч гривень. Я йду до Верховної Ради України для того, щоб змінити це становище. Я буду боротися за справедливу оплату землі пайовикам», – заявив кандидат в депутати Верховної Ради Роман Василіцький.

Попередня стаття

У Тернополі зіграли футбольний матч для дітей-сиріт

Наступна стаття

З 1 вересня учні початкової школи носитимуть світловідбиваючі жилети

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.