Тернополянка пропонує запровадити у школах новий предмет

У тернопільських школах може з’явитися новий навчальний предмет, а саме “Екологічна безпека”. Відповідну петицію на сайті міської ради зареєструвала тернополянка Вікторія Безгубенко-Гнатишин. На думку жінки, сьогодні світ потерпає від глобального забруднення, потепління та надзвичайно шкідливого впливу пластику на навколишнє середовище. Тому, варто для дітей шкільного та дошкільного віку ввести новий предмет, який навчить дітей як правильно поводитися з навколишнім середовищем.

Окрім цього, завдяки новому курсу діти з раннього віку навчаться утилізувати та сортувати сміття. Вікторія Безгубенко-Гнатишин зазначила, що слід створити освітню програму в напрямку екологічної безпеки.

“В умовах глобального забруднення довкілля, загального потепління та катастрофічного впливу пластику на природу пропонуємо створити та впровадити в ДНЗ та школах м. Тернополя освітню програму для дітей шкільного та дошкільного віку з напряму екологічної безпеки, а саме: 
– введеня в ДНЗ та школах м. Тернополя предмету/напряму/факультативу “Екологічна безпека”, що формуватиме навики та компетенції в дітей та молоді щодо актуальності, необхідності та доцільності правильної утилізації відходів та можливого вторинного їх використання; 
– використання знань та вмінь на практиці через використання сортування сміття та пошуку найбільш дієвих і ефективних шляхів для утилізації відходів (розміщення на території навчальних закладів контейнерів для сортування сміття та використання компостних ящиків для біовідходів, тощо); 
– формування правильних звичок у дітей щодо утилізації та сортування сміття та просвітницька діяльність серед дітей та молоді; 
– розробка наукових проектів в сфері екологічної безпеки та створення ініціативних груп щодо популяризації “еко життя”, – йдеться у документі. 

На сьогодні петиція набрала 8 голосів із 300 необхідних. До кінці збору підписів залишилося 26 днів.

Попередня стаття

На Тернопільщині фельдшер знайшла вбитим пацієнта медичного закладу

Наступна стаття

На Шумщині фермерське господарство самовільно зайняло понад 50 га землі

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.