“Розпочаті реформи варто продовжувати”, – Алекс Ліссітса (Відео)

Пік аграрного бізнесу. За останні роки у сільському господарстві та харчовій промисловості відчутний значний ривок. Минулоріч Україна ввійшла до трійки країн, що експортують зерно-бобові культури, а м’ясо  птиці та молочні продукти повністю відповідають європейським стандартам якості.

– Минулого року Україна експортувала товарів і послуг в сільському господарстві на 18 мільярдів доларів, – абсолютний рекорд. З них третя частина пішла в ЄС і знову ж таки пішла не лише у вигляді зернових та зерно-бобових, а пішла у вигляді м’яса, меду, молочної продукції, – каже президент «Українського клубу аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса.

Нині для подальшого розвитку аграрного сектору в Україні потрібно продовжувати реформи, переконаний президент «Українського клубу аграрного бізнесу», директор компанії ІМК Алекс Ліссітса. Децентралізація, каже,  – одна з основних реформ, яку потрібно реалізувати, аби зміни на місцях відчули всі.

– Мене бентежить, щоб реформа децентралізації і віддачі повноважень на місця не була анульована. На мою думку, це один з центральних пунктів реформування за останні роки. Я б хотів, щоб ця реформа була логічно завершена. У  нас ще є близько 25 % сіл, які не об’єдналися в громади і в нас ще багато питань щодо правого регулювання громад.

Та найголовніше, не втратити зараз те, що досягли, бо відійдемо на сотню кроків назад. Тому бізнесмен прийняв рішення йти в політику.

– Зараз той час, коли не можна відсиджуватися в кукурудзі, або ти чітко заявляєш свою  позиції, і чітко говориш про те, що думаєш у що віриш, або ти знову будеш тим шпрехером, яких в нас багато в Україні, – каже Алекс Ліссітса.

У своїй сфері Алекс Ліссітса уже готовий діяти. Аби малий і середній бізнес розвивався в селах «Український клуб аграрного бізнесу» підписує меморандум про співпраці з ГО «Українською асоціацією виробників равликів». Тернопілля, кажуть, – край, який має потенціал у сільському господарстві. Тож успішне майбутнє не за горами.

 

Попередня стаття

На Тернопільщині кандидат у нардепи автомобілем наїхав на помічника депутата

Наступна стаття

«Тарас Пастух – знає проблеми родин загиблих. Він не підведе», – батько загиблого побратима Анатолій Герасевич

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.