Вручну та спецтехнікою: у тернопільському гідропарку очищують водойми (Відео)

У тернопільському гідропарку «Топільче» водойми на глибині 1,5 метра очищує земснаряд. Перед запуском спецтехніки робітники розчистили «озерце» вручну. З поверхні дістали водорості, які неможливо викачати технікою.

«Водорості витягуємо, щоб земснаряд не «забивало». Шланги оці сині перекачують сміття на інший бік, де викопана спеціальна яма», – каже працівник підрядної компанії Вадим.

Водойми в гідропарку чистять вперше за останні 30 років.

«Я не бачив за 15 років, щоб чистили стави в Тернополі», – тернополянин Сергій.

«Я сподівалась, що частіше чистять такі місця, де люди відпочивають. Тут дуже брудне озеро. Тим більше, ми б хотіли покататись на катамаранах. Зараз не працюють, але хай почистять – обов’язково сюди прийдемо. Звичайно приємно, коли озеро чистіше, приємно кататись, бо менше цвіте квітів, сміття менше. Це для людей дуже добре. Частіше б чистили наш Тернопіль», – тернополянка Лілія.

У «моржатнику» люди не купаються. Вода брудна і має неприємний запах.

«У нас завжди починають щось робити, але ніколи не закінчують.  Треба до кінця подивитись, що вони зроблять, і тоді робити висновки. Поки що я бачу тут лише грязюку. У «Клуб моржів» сюди не тільки я, але багато людей ходить. Тут постійно купались не тільки моржі, але й влітку діти відпочивали, сім’ї. А зараз ви самі бачите: нікого немає», – учасник «Клубу моржів» Олег.

Попередня стаття

Ремонт у планах. Як виглядатиме тернопільський Парк Слави в майбутньому (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщині у кур’єрській посилці знайшли наркотики

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.