В Україну з Росії повертаються Олег Сенцов та інші політв’язні (Оновлено)

Новообраний генпрокурор України Руслан Рябошапка у своєму Facebook поширив повідомлення про обмін полоненими між Україною і Росією. Заяву у себе на сторінці оприлюднила волонтер та депутат Бучанської міської ради Anna Islamova.

“Обмін завершився: моряки, Сенцов, Карпюк, Балух, Гриб летять додому”, – йдеться у повідомленні співробітниці Верховної Ради Анни Ісламової, яке в ніч на п’ятницю поширив Рябошапка.

Водночас у Службі безпеки України вранці 30 серпня “Українській правді” дану інформацію поки не підтвердили та порадили почекати, – повідомляє Українська правда.

Передісторія:

  • 22 серпня росЗМІ повідомили, що Москва і Київ попередньо домовилися обміняти 33 росіян на 33 українців у кінці серпня.
  • Перед цим до СІЗО “Лефортово”, де перебувають 24 захоплені українські моряки, з різних російських в’язниць привезли ще декількох українців – зокрема: Володимира Балуха, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба, Романа Сщенка.
  • Ймовірно, їх разом із моряками можуть видати Україні для “відбування покарання” в обмін на росіян,які утримуються за гратами в Україні.
  • 22 серпня стало відомо, що щонайменше для 4 затриманих в Україніоформлюють документи для обміну на утримуваних у Росії українців. Це колишні українські військові Олександр Баранов та Олексій Одинцов і росіяни Ігор Кімаковський та Євген Мефьодов.
  • 29 серпня з’явилася інформація, що навіть кримчанина Олега Сенцовадоставили з далекого міста Лабитнангі до Москви.
  • А напередодні в Україні суд випустив із СІЗО  під особисте зобов’язання головного редактора “РИА Новости Украина” Кирила Вишинського, підозрюваного в державній зраді.

Як стало згодом відомо, обмін утримуваними особами між Україною та Росією відкладається до наступного тижня. Більш детально – у матеріалі за посиланням.

 

Молимося??Обмін завершився: Моряки, Сенцов, Карпюк, Балух, Гріб летять додому!Чекаємо✨

Опубліковано Anna Islamova Четвер, 29 серпня 2019 р.

 

Попередня стаття

Сотня дітей з сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, відвідали «Свято школяра»

Наступна стаття

Обмін утримуваними між Україною і Росією відкладається до наступного тижня – джерела

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.