На Тернопільщині у ДТП загинув легендарний український музикант Василь Жданкін (Відео)

Україна втратила видатного кобзаря, барда і бандуриста Василя Жданкіна. 

Як раніше вже повідомляв “МедіаТОР”, дорожньо-транспортна пригода зі смертельним наслідком трапилася у понеділок, 2 вересня, близько 19 години. 61-річний керманич скутера зіткнувся з автомобілем марки «Volkswagen Passat B5». Удар для чоловіка двоколісного транспорту виявився смертельним. Згодом встановили, що за кермом скутера перебував легендарний музикант, який перший виконав у часи СРСР на фестивалі пісню, що стала згодом Гімном України, за виконання якої він тоді зміг отримати головну нагороду, Василь Жданкін.

Приголомшливу звістку повідомив на своїй сторінці у соцмережі відомий тернопільський журналіст та експерт української музичної культури Михайло Маслій.

“У підручниках з історії України Василь Жданкін завжди буде фігурувати, як перший виконавець майбутньої головної пісні країни на великому концерті. Надзвичайно на той час забороненою – нашого державного гімну “Ще не вмерла Україна!”У дуже драматичний момент вона була на фестивалі “Червона рута” у вересні 1989 року проспівана”, – нагадав Маслій одне з культурних досягнень великого українця.

Подробиці ДТП з’ясовують.

Кобзар, бард і бандурист Василь Жданкін народився 23 травня 1958 року в станиці Гурмай Краснодарського краю на Кубані.

Редакція Першого інтернет-телебачення Тернопільщини “МедіаТОР” висловлює щирі співчуття рідним та близьким Василя Жданкіна. Вічна пам’ять.

Попередня стаття

На Тернопільщині у ДТП загинув 61-річний скутерист

Наступна стаття

Верховна Рада України: скасування депутатської недоторканності (Наживо)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.