У Чорткові заборонили пересувні цирки з тваринами

Аби захистити від загибелі, страждань, неетичного використання на арені цирку, неналежного утримання та транспортування тварин внаслідок жорстокого поводження з ними у пересувних транспортних засобах, депутати Чортківської міської ради заборонили діяльність пересувних цирків, інших мобільних розваг з використанням диких та екзотичних тварин.

Виключенням можуть бути циркові вистави, затверджені Міністерством культури України та ті, які мають підтвердження гастрольних графіків, – зазначають у Чортківській міській раді

Нагадаємо, у грудні 2018 року Кабінет міністрів України підтримав законопроект, який забороняє цирки з тваринами в Україні. На прийняття всіх необхідних заходів циркам виділили 5 років перехідного періоду.

Примітно, що від подібних шапіто вже раніше відмовились у низці міст України. Серед них Київ, Дніпро, Вінниця, Ужгород, Львів, Черкаси та інші. Також варто відзначити, що використання диких тварин у цирках заборонено у таких країнах: Австрія, Бельгія, Болгарія, Хорватія, Данія, Латвія, Голландія, Румунія, Словенія, Фінляндія та Швеція.

 

Попередня стаття

На ремонт Гаївського мосту з бюджету Тернополя виділили ще 10 мільйонів гривень

Наступна стаття

У Росії житель Тернопільщини впав у кислоту: у чоловіка 70% опіків тіла, стан критичний (Фото +18)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.