З 1 жовтня тернополяни не зможуть розрахуватись дрібними монетами. Обміняти їх можна упродовж 3 років

З 1 жовтня 1, 2 та 5 копійок не прийматимуть для розрахунку за товари та послуги – такі монети перестали бути платіжним засобом, – передає «Українська правда» з посиланням на Національний банк України.

Національний банк України почав вилучати «дрібні» гроші з готівкового обігу, а згодом планує вилучити і 25 копійок. Копійки, які залишились у громадян, вони зможуть обміняти упродовж наступних трьох років – у банках України 1, 2 і 5 копійок приймуть до 30 вересня 2020 року, а в НБУ та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзенбанк Аваль) – до 30 вересня 2022 року включно.

У Нацбанку наголосили, що усі банки зобов’язані приймати монети до обміну впродовж року. А якщо банк відмовляється обмінювати монети, то громадяни можуть скаржитися до НБУ.

Після вилучення монети підуть на переплавку.

Для полегшення готівкових розрахунків будуть застосовувати правила заокруглення загальних (у чеку) сум розрахунків готівкою за товари, роботи чи послуги до 10 копійок.

В обігу залишаються монети номіналом 10, 25 та 50 копійок.

Попередня стаття

Через негоду 18 населених пунктів на Тернопільщині – без світла

Наступна стаття

З Чорткова до Європи відправили на переробку 102 кілограми батарейок (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.