З Чорткова до Європи відправили на переробку 102 кілограми батарейок (Фото)

Мешканці Чорткова зібрали 102 кг батарейок та днями відправили коробки з небезпечними відходами на переробку в Румунію.

На жаль, в Україні немає жодного заводу з переробки батарейок. Отож, у Чорткові вирішили передавати відходи через громадську організацію «Батарейки, здавайтеся!», яка налагодила партнерство з заводом GreenWEEE в Румунії.

Така ініціатива – вклад у здоровʼя не лише чортківʼян, але й жителів області, адже 1 батарейка здатна забруднити 16 м² землі. Проте лише 1 % всіх батарейок в Україні потрапляють на переробку. Решта безконтрольно викидається та забруднює землю.

Жителям Чорткова нагадують, що здати використані батарейки можна в контейнери, які встановлені на площі Героїв Євромайдану (біля центрального входу до міської ради) та по вул. В. Великого (поруч з супермаркетом «Європа»).

Варто бути уважними: коли викидаєте небезпечні відходи в контейнер, на ньому чітко вказані позначки відповідних отворів для кожного типу відходів.

Попередня стаття

З 1 жовтня тернополяни не зможуть розрахуватись дрібними монетами. Обміняти їх можна упродовж 3 років

Наступна стаття

«Пішла на…»: водій маршрутки в Тернополі обізвав та вдарив пасажирку (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.