Дві смерті на підприємстві у Теребовлі: родичі загиблих досі шукають винних

Третього серпня 2017 року на території підприємства «Колос-2» в Теребовлі під час будівельних робіт через необережність загинув чоловік 1995 року народження. Після падіння у 3-метрову яму він отримав смертельні травми.

У поліції розпочали кримінальне провадження відповідно до статті 271 частина 2 ККУ – Порушення вимог законодавства про охорону праці. Щодо провадження була проведена комплексна експертиза в Києві. Проте 3 вересня 2019 року матеріали провадження направили на повторну експертизу в Харків. Лише після неї справу розглянуть в суді.

Другий трагічний випадок на підприємстві «Колос-2» в Теребовлі стався 8 червня. Загинув 21-річний житель села Плебанівка Володимир Солтис. Він працював різноробочим, проводив заміну даху на зерносушильній споруді. Хлопець підносив листок бляхи на висоту 3 метрів та оступився з риштівки. Під час падіння лист перерізав горло хлопцеві.

Загиблий працював відповідно до цивільно-правового договору, тобто за власним бажанням та в зручний для нього час.

Сімʼя Володимира Солтиса намагається довести, що на підприємстві, де загинуло двоє молодих хлопців, немає належної техніки безпеки, однак винних поки не знайшли.

По другому трагічному випадку слідчі порушили кримінальне провадження за частиною 2 статті 272 ККУ – Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою та статті 172 ККУ – Грубе порушення законодавства про працю. Чи порушило підприємство вимоги законодавства з безпеки життєдіяльності – визначить експертиза Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

 

Попередня стаття

У Тернополі пропонують облаштувати baby-rooms для матерів з немовлятами

Наступна стаття

Гаївський над залізницею, одеський на воді. Скільки часу і грошей треба для відновлення українських мостів (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.