Село на Тернопільщині отримає 300 тис. грн на розвиток туризму (Відео)

На Тернопільщині громада села Більче-Золоте отримає кошти на розвиток туризму.

У квітні 2019 року Більче-Золоте взяло участь у ІV Всеукраїнському конкурсі «Неймовірні села України 2019», де виграло ґрант, який надасть компанія Baker Tilly, – повідомляє Agroportal.ua.

Громада Більче-Золотого планує провести капітальний ремонт приміщення готелю, адже сюди навідується кілька сотень туристів на рік, і їх нема де селити.

Ідея подати на конкурс проект із проведення ремонту в готелі виникла не випадково. У селі чимало туристичних точок, зокрема одна з найбільших гіпсових печер у світі – «Вертеба», які важко відвідати за один день. Найближчим місцем для ночівлі є готель у райцентрі, де завжди багатолюдно. На території села знаходиться Більче-Золотецька обласна фізіотерапевтична лікарня реабілітації, однак тут також не завжди вистачає місця, тому приїжджі орендують кімнати у місцевого населення.

Загальна вартість проекту складає 300 тис. грн. Кошти, отримані від Baker Tilly, будуть витрачені на купівлю товарів для водопроводу та каналізації для готелю. Раніше, на другому поверсі Будинку культури у Більче-Золотому, вже було 10 номерів для відпочинку, які з роками стали непридатними для проживання. Тут поміняли вікна на металопластикові й вичистили кімнати від сміття, а тепер у номерах планують зробити ремонт зі зручностями та їдальнею. Такі зміни повинні ще більше привабити туристів, – переконані у громаді.

 

 

 

Попередня стаття

Шість гривень у маршрутці та безкоштовно в тролейбусі: скільки тернопільські школярі платитимуть за проїзд під час канікул?

Наступна стаття

На Тернопільщині авто з іноземцями врізалося в автобус з дітьми

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.