Щоб «відкупити» знайомого від поліції, тернополянин перерахував шахраям тисячу гривень

Думав, що допомагає знайомому уникнути кримінальної відповідальності, але потрапив у шахрайську пастку. У 32-річного тернополянина зловмисники виманили 1000 гривень.

Потерпілий відповів на дзвінок від знайомого, який розповів, що потрапив у біду – перебуває в поліції і йому терміново потрібні гроші. Тернополянин повірив псевдознайомому і поспішив перерахувати 1000 гривень на вказаний зловмисником рахунок. Після «допомоги» чоловік зв’язався з товаришем і зрозумів, що став жертвою аферистів.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 190 ККУ – шахрайство.

Працівники поліції вкотре застерігають краян – не довіряти незнайомцям і ретельно перевіряти будь-яку інформацію, за яку вимагають кошти. Обов’язково передзвоніть людині, котра нібито потрапила у біду. Якщо телефон відключений, постарайтеся зв’язатися з колегами, друзями і родичами для уточнення інформації.

Розкажіть про такий вид шахрайства своїм родичам, особливо старшого віку, які проживають самотньо. Застережіть їх в жодному разі не передавати гроші незнайомим людям.

Попередня стаття

Місто на Тернопільщині відзначили за прагнення стати енергетично незалежним

Наступна стаття

На Тернопільщині суд оштрафував чоловіка, який намагався підкупити поліцейського

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.