На Західноукраїнському чемпіонаті визначили кращі гібриди кукурудзи та цукрового буряка (Відео)

Врожайність насіння відомих брендів у ґрунтах Тернопільщини. 5 років поспіль компанія «Агропродсервіс» надає майданчик для дослідів з сільськогосподарськими культурами.

Це вже п’ятий, деякою мірою ювілейний чемпіонат, який ми проводимо святково. Запрошуємо представників цих компаній, які сіють, і товаровиробників, які бачать та аналізують всі ці дані. Потім беруть собі, будемо казати, як джерело такої інформації, – агроном-консультант компанії «Агропродсервіс», організатор заходу Любов Джурик.

На одному полі змагалися 12 зернових компаній. Заклали 143 гібриди кукурудзи «Кортела Агро Сайнс», надали 11 зразків гібридів. Кажуть: це посушливе літо культура витримала відмінно.

Тут дуже гарно відбулась закладка. Бачимо щільність. Заклалось дуже багато. Порахуємо: раз, два, три… вісімнадцять. Вісімнадцять рядів! Тобто кукурудза заклала потенціал дуже великий. Дуже гарно сформовані ряди. Немає ніяких перетяжок, це означає, що кукурудза не була під ніяким стресом, – територіальний менеджер компанії «CortevaAgriscience» підрозділу насінництва «Pioneer» Назарій Пиріг.

Неподалік демоділянок директор Всеукраїнського наукового інституту селекції Мирослав Парій розклав польову кухню. Пригощає учасників солодкою кукурудзою. Селекцією займається понад 20 років. У чемпіонаті бере участь вперше.

На цьому демополі представлена наша лінійка гібридів кукурудзи, будемо бачити, які результати. Паралельно представляємо нашу спеціальну кукурудзу. Це більше наше хобі, ніж бізнес, але дозволяє нам взаємодіяти з клієнтами і показувати, що є найцікавішим у «кукурудзяному світі» на сьогоднішній день, – директор Всеукраїнського наукового інституту селекції Мирослав Парій.

Яка культура найбільше відповідає стандартам визначають в лабораторії.

Ми експрес-методом вологоміром визначаємо вологість, оперативно всі аналізи вносимо в програму 1С – і вони одразу висвічуються на екрані в полі, – завідувач насіннєвої лабораторії «Агропродсервісу» Наталя Сікорська

Цукристість буряків визначають відразу на полі. Представники компанії ТОВ «СІД ІНВЕСТ» результатами задоволені.

Ми бачимо, що наші гібриди підходять для цього регіону, наші гібриди мають попит в Тернопільській області, вони посіяні на територіях близько 15 фірм різних сільгоспвиробників. Наші гібриди дають вже зараз максимальний урожай в деяких господарствах. Тому я задоволений, ми задоволені працювати з «Агропродсервісом», – директор компанії ТОВ «СІД ІНВЕСТ», імпортер Віталій Свистунов.

Насіння 33 гібридів буряків надали 4 компанії. Переможців в обох номінаціях нагородили під час чемпіонату.

Культури, які показали найліпшу врожайність, навесні засіють на полях «Агропродсервісу».

Ми робимо це для того, щоб вивчати, щоб рухатися в ногу з часом, щоб володіти ситуацією на ринку цього насіння. Нам цікаві найкращі гібриди, які ми вирощуємо. Наступного року будемо вирощувати близько 10 000 гектарів кукурудзи, – генеральний директор компанії «Агропродсервіс»Андрій Баран.

Результати чемпіонату є публічними. Тепер і компанії, і аграрії краю мають інформацію про пристосування культур у ґрунтах Тернопільщини.

 

Попередня стаття

У Тернопільському екстрим-парку кататись стало безпечніше: оновили покриття

Наступна стаття

Юні тернополяни зіграють політвʼязнів у фільмі «Шлях до світанку» (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.