Після скандалу суд поновив Олега Онищука на посаді директора Лановецької школи

Необґрунтовано звільнений з посади директора Лановецької школи № 1 Олег Онищук оскаржив наказ місцевого відділу освіти в суді. За рішенням Шумського районного суду, 22 жовтня чоловік повернувся до роботи.

У школу повернувся директор! Дев՚ять місяців всі чекали цього моменту… Тернопільська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України, на чолі з Людмилою Іванівною Мокей, доклали великих зусиль, щоби правда нарешті перемогла…Тисячний колектив школи сподівається, що нарешті життя закладу освіти увійде у спокійне розмірене русло, – написала на сторінці школи у соцмережі Фейсбук ‎Ірина Неручек‎.

Окрім поновлення, директорові відшкодують зарплату сумою 23296,26 грн за час, коли він був без роботи. Відшкодувати кошти суд зобов’язав Відділ освіти, культури, охорони здоров’я та соціальної політики Лановецької міської ради.

Нагадаємо, у січні 2018 року в містечку на Тернопільщині розгорівся освітній скандал, що привернув увагу всієї України. Директора Лановецької школи № 1 Олега Онищука звільнили з посади. Як зазначали у Лановецькій міській раді, причиною звільнення стали скарги від педагогів та батьків учнів. Люди ніби то звертались до міського відділу освіти щодо якості освітнього процесу в школі, дотримання санітарно-гігієнічних умов, перебування на посадах вчителів пенсійного віку тощо. За інформацією міської ради, 30 січня виявили порушення у процесі опалення школи – опалювали приміщення, яке не входить в комплекс споруд навчального закладу та не використовувалося для навчання.

Проте на захист звільненого директора стало чимало ланівчан, серед яких були вчителі школи та батьки учнів – вони протестували під стінами міської ради. 6 лютого люди перекривали дорогу з вимогою відновити Олега Онищука на посаді директора.

 

Попередня стаття

Дорогу на Скалат, де загинула 15-річна дівчина, почали ремонтувати (Фото)

Наступна стаття

Поліція розшукує 16-річну Наталю, зниклу з тернопільського реабілітаційного центру

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.