У Тернополі безкоштовно покажуть фільми про російсько-українську війну

У Тернополі – тиждень військового кіно. Безкоштовний показ фільмів відбудеться з 29 листопада по 5 грудня у «Палаці кіно», що на вул. І. Франка, 8.

Заходи ініціювали Міністерство у справах ветеранів і Генеральний штаб Збройних Сил України з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України за підтримки Міжнародного продюсерського центру «ФОРТ-ПОСТ».

Тернополянам пропонують подивитись документальні фільми про події на фронті під час проведення АТО/ООС, про мужність та героїзм наших захисників. Ми розповімо детальніше про кожну стрічку.

«Перехрестя Балу»

Картина відображає події лютого 2015 року на ключовому блокпосту на Дебальцівському напрямку, а у її центрі – долі чотирьох українських воїнів, які разом з іншими бійцями героїчно тримали оборону. Стрічка присвячена світлій пам’яті капітана Ільгара Багірова (Балу), капітана (посмертно) В’ячеслава Семенова – командира відряджених на блокпост прикордонників, а також усіх захисників України, які полягли у боротьбі за незалежність та цілісність Батьківщини.

Як відмітили учасники знімального процесу, «Перехрестя Балу» зображає подвиг звичайних українців – залізничників, кухарів, таксистів. Щоб протистояти російській агресії вони стали не просто воїнами – самовідданими професіоналами, яких ворог називав спецназом НАТО. Майже на рівній, слабозахищеній території вони врились у рідну землю і як привиди виринали зі своїх укриттів, щоб один за одним гасити ворожі наступи.

Показ 30 листопада о 13 год.

«Одесити на Донбасі»

Головні герої фільму – одесити, які брали участь у бойових діях в зоні АТО: Дмитро Олегович, Євген Титаренко, Роман Колдомасов, Євген Лата, Андрій Скороход, Віктор Погодін, Дмитро Васильєв. Всі вони дуже різні, й причини поїхати на фронт у кожного свої. У кожного своя «військова історія»: хтось отримав тяжкі моральні та фізичні травми, а комусь навіть вдалося знайти в пережитих труднощах додаткову мотивацію для життя та творчості. Хтось готовий повернутися в зону АТО і продовжувати боротьбу, а комусь ніколи більше не побачити рідне місто. Деякі герої, які повернулися до мирного життя, зрозуміли, що війна для них, як і для країни, ще не закінчена. Тому що «свої» іноді можуть бути не менш жорстокими, ніж «чужі».

Показ 1 грудня о 16 год.

«На Схід»

Кілька разів на місяць Андрій сідає у потяг і їде на війну… Це подорож на фронт – Андрій везе танкістам і артилерії систему наведення, яку сам сконструював. Водночас – це подорож в минуле. Андрій, тоді звичайний цивільний хлопець, брав участь в обороні Луганського та Донецького літовищ. Був тяжко поранений, і боротьба за незалежність країни стала метою його життя. Але життя його навіки пов’язане з тією частиною нашої країни, куди він і прямує – НА СХІД.

Показ 2 грудня 0 16 год.

«Вибір»

Це історія про українського моряка, контр-адмірала Миколу Євгеновича Жибарєва.
Контр-адмірал Жибарєв стояв біля витоків формування молодого украінського Флоту, очоливши повстання на СКР-112 у 1992 році. Під час кримських подій 2014 року він разом із молодшим сином вирішили залишитись служити Україні. Натомість старший син перейшов на сторону ворога… Це дуже драматична історія про вибір. Вибір, від якого залежить доля окремої людини та цілої країни.

Показ 3 грудня о 16 год.

Показу фільму «Висота 307,5» вже відбувся.

Крім Тернополя тиждень військового кіно відбудеться у ще 18 містах України.

 

 

Попередня стаття

У Тернополі оперативники прикрили бордель (Відео)

Наступна стаття

– Перспективний план обговоримо в районах, – очільник Тернопільщини Ігор Сопель про реформу децентралізації

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.