У Тернополі представили приватну виставку відомої колекціонерки

У тернопільській обласній бібліотеці для молоді відбулась арт-зустріч з приватним колекціонером Вірою Матковською. Вона зуміла зібрати унікальні зразки жіночих та чоловічих вишитих сорочок майже з кожного села Борщівського краю.  Колекціонерка розповіла про історію борщівської сорочки, легенди, якими оповита саме ця вишивка, яка зберегла і несе в собі багатовікову культуру.

На зустріч з Вірою Матковською завітала і її однодумниця Руслана Стасишин. Їх поєднала любов до української вишивки та спільні мистецькі проекти. Руслана розповіла, що у Віри Григорівни є давня мрія – створити вперше в історії України музей-студію борщівської вишивки, де діяли б виставковий зал та майстерня для всіх охочих оволодіти традиційними прийомами мистецтва вишивки.

Колекціонери роблять не менше роботи, аніж офіційні інституції для збереження української минувщини. Їх зібрання повні і надзвичайно цікаві. Чоловічі та жіночі сорочки, горсики, намиста із приватної колекції Віри Матковської експонуватимуться у бібліотеці на увесь період новорічно-різдвяних свят.

Попередня стаття

У лютому на Тернопільському ставі змагатимуться хокеїсти зі всієї України

Наступна стаття

Алкоголь і сигарети – підробка: на Тернопільщині викрили підпільний цех (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.