Ймовірна причина вибуху в сільському клубі − витік природного газу (Відео)

3 січня близько 18:00 на лінію 102 у селі Угринів Підгаєцького району в клубі виникла пожежа та пролунав вибух.

На місце події виїжджали співробітники поліції, рятувальники. Оскільки площа займання була невелика, пожежу вдалося швидко локалізувати.

Унаслідок вибуху постраждали восьмеро неповнолітніх, віком від 12 до 17 років, які в цей час репетирували виступ різдвяного вертепу в клубі.  Їх з опіками обличчя та кінцівок  1−2 ступеня доправили  до Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні.
За словами Володимира Галевича, заступника начальника ГУНП в Тернопільській області, відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 272 ККУ − порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
На місці події всю ніч працювали та проводили ретельний  огляд вибухотехніки,  фахівці ДСНС та інші екстрені служби.
За попередньою оцінкою експертів, причиною вибуху в сільському клубі міг стати витік природного газу. Напередодні газовики проводили ремонтні роботи. На місці події фахівці виявили стару газову трубу, до якої зробили врізку. Ймовірно, газ по старій трубі потрапив у приміщення клубу і його накопичення призвело до вибуху.
Причини та обставини надзвичайної події встановить слідство.

Попередня стаття

6 найкращих рецептів куті на Святвечір (Фото)

Наступна стаття

Тернополянка Олена Підгрушна виграла гонку на Кубку Австрії

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.