Українців просять не відвідувати Китаю і дають рекомендації як уберегтись від коронавірусу

Утриматись від поїздок до Китаю рекомендують громадянам України у Міністерстві закордонних справ та Міністерстві охорони здоров’я. Це пов’язано з поширенням захворювання, викликаного коронавірусом 2019-nCoV, та загостренням епідемічної ситуації.

Найбільший ризик зараження – у м. Ухань та провінції  Хубей. Органами влади Китаю частково чи повністю запроваджено карантинні заходи у 16 містах провінції (Ухань, Хунган, Сян’ян, Їчан, Цзінмень, Сяннін, Хуанши, Суйчжоу, Сяньтао, Ечжоу, Цяньцзян, Еньши, Сяогань, Чжицзян, Дан’ян та Чибі).

Підтверджено випадки інфікування цим вірусом на території практично всіх китайських провінцій, міст центрального підпорядкування, автономних районів та спеціальних автономних районів Гонконг і Макао.

Громадянам України, які планують подорож до Китаю чи перебувають в країні, рекомендують:

  • під час плануванні подорожі до КНР чи всередині країни зважати на ризики, пов’язані з розповсюдженням вірусу, проявляти підвищену пильність та уточнювати актуальну епідемічну ситуацію в регіоні відвідування;
  • вживати лише належним чином термічно оброблені продукти тваринного походження та рибу;
  • уникати контакту з тваринами, відвідування ринків із продажу м’яса, цирків, зоопарків, тваринницьких ферм тощо;
  • не контактувати з людьми з ознаками респіраторних захворювань;
  • використовувати спеціальні маски для захисту органів дихання;
  • ретельно мити руки із застосуванням засобів гігієни, особливо після відвідання місць масового скупчення людей та перед їжею;
  • користуватись антисептичними засобами на спиртовій основі;
  • за наявності симптомів, схожих на грип чи ГРВІ (несподіване погіршення стану, підвищення температури тіла, нежить, кашель тощо), мінімізувати контакти з іншими людьми й невідкладно звернутися до медичного закладу.

Нагадуємо, коронавірус – це зоонозна інфекція. Його природним резервуаром є тварини: пальмові цевети, кажани, навіть кобри. Коронавіруси – це також РНК-віруси, тому часто мутують і швидко змінюються, зокрема стають патогенними для людей. Наразі вакцини проти цього захворювання немає.

Фото: Українська правда

 

 

Попередня стаття

Двох наркоторговців з Тернополя суд залишив під вартою, сімох відпустив під заставу (Відео)

Наступна стаття

На конкурсі в Тернополі оберуть найкрасивішу бабусю

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.