Двох наркоторговців з Тернополя суд залишив під вартою, сімох відпустив під заставу (Відео)

Під час масштабної спецоперації, яку проводили оперативники Тернопільської області на території трьох регіонів, затримали дев’ять осіб. Їх підозрюють у виготовленні і збуті наркотиків. Усім затриманим суд обрав запобіжні заходи. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції України.

 

У четвер, 23 січня, в Тернопільській, Хмельницькій та Київській областях правоохоронці одночасно провели 70 обшуків. У ході операції затримали організатора та 8 учасників злочинного угрупування, які займалась виготовленням і розповсюдженням метамфетаміну.

Усім затриманим повідомили про підозру відразу за кількома статтями Кримінального кодексу України. Тернопільський міськрайонний суд обрав їм запобіжні заходи: сімом підозрюваним – тримання під вартою із можливістю внесення застави, суми яких від 420 тисяч гривень до 1 мільйона 51 тисячі гривень. Загальна сума застави становить 4 мільйони 149 тисяч гривень. Ще двох учасників суд відправив під цілодобовий домашній арешт.

Зараз правоохоронці встановлюють осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності наркоугрупування.

Нагадуємо, 23 січня оперативники Тернопільщини викрили групу, яка займалася виготовленням та розповсюдженням наркотиків. Тоді й затримали 9 осіб. Поліцейські документували злочинну групу протягом останніх 6 місяців.

Організатор бізнесу – житель Тернополя та власник одного зі спортклубів. Підбором кадрів займався його найближчий товариш. Він шукав надійних людей, які б не лише розповсюджували наркотики, але й могли захистити підлеглих у разі будь-якого нападу. Серед помічників були відвідувачі спортивного залу.

У ході санкціонованих обшуків, одночасно проведених на території трьох областей, вилучено понад кілограм наркотиків та психотропних речовин у твердих, кристалічних, порошкоподібних та інших формах, зброю, боєприпаси, готівкові кошти у національній та іноземній валюті, засоби зв’язку.

Всі учасники угрупування – люди віком від 20 до 33 років. Вони отримували від організатора метамфетамін і займалися його продажем. За попередніми даними, на день такий бізнес приносив від 25 до 50 тисяч гривень.

Читайте більше На двох вулицях Тернополя спецслужбовці затримують порушників. Місто у заторах (Фото)

 

 

 

Попередня стаття

Захворюваність на грип та ГРВІ на Тернопільщині вище середнього рівня

Наступна стаття

Українців просять не відвідувати Китаю і дають рекомендації як уберегтись від коронавірусу

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.