«Допомагали хворим дітям, а нажились шахраї». Мама обпеченого хлопчика у розпачі (Відео)

Допомагали усім світом, а нажились шахраї. Майже місяць небайдужі перераховували кошти вісьмом хлопцям з Тернопільщини. Четверо досі з численними опіками в лікарні після вибуху газу в клубі села Угринів. Аби врятувати юнаків, долучилось чимало волонтерів, збирали гроші на медикаменти та реабілітацію. Та мама одного з хлопчиків, довірилася аферисту. Понад 360 тисяч зникло з рахунку жінки.

У домашній колекції Мар’яни Кравченюк чимало творів мистецтва. Дівчина малює змалку. Аби допомогти хлопцям намалювала й для них. Картину днями продала чоловіку з Чикаго, а виручені гроші пожертвувала дітям на лікування.

– Я малюю давно, то продати картини для мене це найменше, що я можу зробити для хлопців. 1 500 гривень ми передали Шевчук Олександрі Володимирівні – це мати постраждалого, – розповідає благодійниця.

Благодійні кошти так і не дісталися юнакам. Днями з карткового рахунку мами Олександри Шевчук невідомий виманив 365 тисяч гривень. У телефонній розмові нібито менеджер банку налякав жінку, що великі суми грошей не поміщаються на банківській картці. Тому попросив перекинути їх. Жінка каже, ніби під гіпнозом слідувала його інструкції.

Нині мама Олександра у розпачі. Жінка не могла й подумати, що стане заручницею шахрая. Нещодавно її дванадцятирічний Вадимко переніс дві пересадки шкіри на обличчі та руці. На його одужання та решту товаришів потрібно ще чимало часу й грошей.            

– Я зараз би все віддала, аби повернути дитячі гроші. Моя дитина тут зараз така сама, як всі і ми всі робили все, щоб дітям допомогти, – каже мама обпеченого Вадимка Олександра.

Правоохоронці шукають злодіїв по всій Україні. Припускають, телефонували з місць позбавлення волі. Аферистам загрожує від трьох до восьми років тюрми.

Днями мама ще одного хлопчика Оксана Корба знайшла в мережі фейкові дописи про збір коштів. Шахраї поширюють фото потерпілих, розповідають про біду, але вказують власні банківські реквізити. Аби допомога не потрапляла до рук пройдисвітів краще перевіряти інформацію, радять поліцейські. Все ж волонтери кажуть, допомагатимуть юнакам й надалі.

Попередня стаття

Нові очільники райдержадміністрацій – у Шумську та Гусятині

Наступна стаття

У Шумську речі із соціального контейнера передали дітям (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.