Дівчинка, яку знайшли в тернопільському “Вікні життя”, має шанс на щасливу долю (Відео)

Залишене, але врятоване. У Тернополі породілля відмовилася від щойно народженого немовля. Близько опівночі дівчинку, замотану у сіру ковдру з підгузками і сумішшю підкинула  у «вікно життя» пологового.

Медсестра Неля забавляє маленьку знайду. Нині їй лише другий день. Замість рідної мами, беруть на руки, годують і пеленають чи не всі працівниці дитячого відділення. Дівчинку, кажуть медики, народили вдома, але вона доношена і повністю здорова. Важить 3 кілограми 400 грам, завдовжки 52 сантиметри.

– Стан дитини задовільний, дитина здорова, спокійна. Є  діти трошки вередують після пологів, але мами, які з добром відпускають в цей світ діток в основному спокійні, – завідуюча відділом неонатального догляду та лікування новонароджених Тернопільської лікарні №2 Наталія Бадюк.

Жінку, яка народила, не шукатимуть, бо «Вікно життя» – це спеціальне місце для анонімної відмови від новонароджених. І хоч залишати своє дитя не правильно, все ж гуманніше, вважають в лікарні. Дитина матиме шанс на щасливу долю.

– У 2007-2008 році в області були кримінальні випадки з новонародженими десь на смітниках, викинуті з поверху. Мама може віддати цю дитину, нею буде хтось опікуватися, хтось буде займатися, але звичайно – це явище не нормальне, –  медичний директор з дитинства і пологової допомоги Тернопільської лікарні №2 Ольга Сидорчук.

У маленької крихітки є все необхідне для перших тижнів. Після усіх обстежень її заберуть в дитячу обласну лікарню, а звідти в дім малятка. Охочих удочерити таку красуню уже є чимало.

 

Попередня стаття

Як взяти здоров’я у свої руки – розкаже тернополянам головний біохакер України Святослав Ханенко

Наступна стаття

Через зупинку тролейбусів на проспекті Бандери – затори (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.