На Тернопільщині виготовляли фальсифікований алкоголь і продавали під марками українських брендів (Відео)

Чоловіки знайшли гаражне приміщення у віддаленому селі, закупили все необхідне обладнання, знайшли постачальників сировини і налаштували технологічний процес з виробництва горілчаної продукції. Сурогат реалізовували в торгових точках міста та області. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Прикрили незаконний та небезпечний бізнес працівники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області спільно з детективами Головного управління Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури краю.

– Завершено досудове розслідування кримінального провадження з обвинувачення організованої групи осіб, які займались незаконним виготовленням та реалізацією фальсифікованих алкогольних напоїв з фальсифікованими марками акцизного податку, – каже заступник начальника управління стратегічних розслідувань Віталій Кравчук. – У ході проведених обшуків було виявлено та вилучено понад 3 000 пляшок фальсифікованої алкогольної продукції, 6 500 підроблених марок акцизного податку та іншого обладнання на суму 1,1 мільйона гривень.

На території області злочинне угрупування працювало впродовж 6 місяців. Алкоголь, каже начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління (детективів) Юрій Барабан, виготовляли під марками відомих українських брендів, але за власними рецептами. Воду для масового виробництва фальсифікату замовляли бутильовану.

– Жителі Тернопільської області в підсобному приміщенні організували виготовлення контрафактної горілки шляхом змішування води та спирту – це горілка, а коньяк – змішували спирт з водою та додавали барвники.

Усім учасникам угрупування оголосили підозру згідно частини 3 статті 28 (вчинення злочину в складі організованої групи), частин 1 та 2 статті 204 ККУ, а двоє відповідатимуть ще й згідно статті 199 частини 2 ККУ.

Зараз уся вилучена фальсифікована алкогольна продукція та знаряддя для її виготовлення арештовані. Після рішення суду на весь незаконний товар чекає конфіскація та утилізація згідно чинного законодавства.

Попередня стаття

Завтра у Тернополі помʼянуть Олександра Орляка, який 5 років тому загинув у бою

Наступна стаття

Підприємство на Теребовлянщині продовжує забруднювати річку всупереч рішенню суду

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.