Людей з Італії, де є випадки коронавірусу, перевірятимуть на українських кордонах та аеропортах

З 24 лютого всі пасажири, які прибуватимуть з Італії, будуть проходити температурну перевірку. Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко. Він зазначив, що людей перевірятимуть в аеропортах «Бориспіль» та «Жуляни», які мають пряме авіаційне сполучення з Італією. Також це введення діятиме для всіх пасажирів, що перетинатимуть прикордонний пункт «Тиса».

В Україну в’їзд з Італії не забороняють, адже жодна країна світу не обмежила з нею транспортне сполучення. Прикордонників забезпечать захисними распіраторами.

У Європі найбільший сплеск зараження виявили в Італії. Станом на 13 годину 24 лютого – це 200 випадків, два з них – летальні. Система охорони здоров’я України готова до надання допомоги хворим, інфікованим коронавірусом Cоvid-19.

«Нами було прийнято рішення розпочати температурний скринінг на прикордонних постах, які найбільше пропускають українців та італійців на територію України. Ми готові лікувати коронавірус, якщо такі випадки будуть. Але першочергово маємо вжити заходів, щоб не допустити завезення інфекції. На сьогодні в нашій країні нема жодного випадку зараження коронавірусом», – повідомив заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

За його словами, евакуйовані громадяни, що перебувають в обсервації, мають гарне самопочуття і здорові.

«Жодних симптомів, які свідчили б про початок хвороби, не виявлено, при тому, що ми маємо сьогодні 5 день обсервації, а це один з найкритичніших днів, оскільки інкубаційний період хвороби 14 днів, в середньому її випадки проявляються на 4-5-ий день після контакту з хворим», – сказав Віктор Ляшко.

Як стало відомо на брифінгу, у світі зареєстровано понад 70 тисяч випадків зараженням коронавірусом. 80 % усіх хворих локалізовані в одній провінції – Хубей, 97 випадків – у КНР. Окрім Китаю, у світі виявили 3 % коронавірусної хвороби, зокрема в Італії.

Попередня стаття

Як протидіють поширенню коронавірусу в Україні. Брифінг (Наживо)

Наступна стаття

Наталія Фаліон та “Лісапетний батальйон” їдуть у Тернопіль з концертом (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.