На Тернопільщині гори сміття люди вивозять до лісу (Відео)

На Бучаччині у селі Язловець і Новосілка викидають сміття повз узбіччя та в межах лісу.

Гори сміття показала в соцмережі Марія Галабура.

-Це просто жах, як можна так відноситися до свого села, свого дому, де ми живемо. Поширюємо, давайте самі змінюватися! ПОЧИНАЄМО З СЕБЕ! Сільська рада зверніть увагу! – написала Марія.

У населених пунктах кажуть місцеві, немає відведених територій для смітників, лише біля зупинки маленький смітник.

-Треба збирати та сортувати сміття, чогось в мене в дома стоять мішки для сортування, пластик везу до Бучача, метал здається, а папір спалюю. В Бучачі приймають все, і скло, і мукалатуру, метал, а ще якщо б висипали мусор в яму та її засипали то це пів біди, але вони сиплять мусор де попало, вздовж дороги. Я думаю, що можна зробити так, щоб раз на тиждень збирала машина, – каже Марія Галабура.

Голова Язлівецької сільської ради Оксана Курмило каже, у селі є один смітник в кар’єрі. Фотографії зі сміттям зроблені біля чернівецької траси. Там впильнувати хто викидає непотріб важко.

-Там закидали ту території не знати з яких років. Але, щоб так сильно не накидали ми прикрили гіллям старих дерев з парку. Думали, ті кульки хоч вітер не роздуватиме. Але люди мішками носять. Піду в суботу і в неділю і буду стежити, хто вивозить сміття. Поки я не знаю, хто смітить. Отак просто їдуть і викидають трасою на Чернівці. На сесії в четвер запропоную, щоб кошти зі спецрахунку спрямувати на загорнення сміття грейдером. За годину потрібно заплатити шістсот гривень, це все облаштовуватимемо, – розповідає голова Язлівецької сільради Оксана Курмило.

Подібна ситуація пише в соцмережі під світлинами користувачка Оксана, є в кожному селі. Тому не потрібно нікого звинувачувати.

-Самі таке жахіття творимо! Нехай почне кожний сам за собою прибирати, там де н*… Вибачте, за таке слово. От тоді і буде порядок, і не треба чекати, щоб хтось інший це зробив, а закачувати рукави і прибирати прибирати і ще раз прибирати!!!!!

 

Люди свині!!! ЕКОЛОГІЧНА КАТАСТРОФА! село Язловець, Новосілка, Тернопільська область, Бучацький район. Це просто жах, як…

Опубліковано Марією Галабурою Вівторок, 3 березня 2020 р.

 

Попередня стаття

Харчоблок збаразького коледжу запрацював після спалаху інфекції

Наступна стаття

З чиєї вини у школі в Ланівцях вклали підлогу з грибком – з’ясовує поліція

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.