З чиєї вини у школі в Ланівцях вклали підлогу з грибком – з’ясовує поліція

Правоохоронці перевіряють, чи було зловживання під час ремонту в школі м. Ланівці.

28 лютого в ГУ Нацполіції області звернувся голова однієї із громадських спілок щодо контролю та врегулювання ситуації, яка склалася під час проведення капітального ремонту в спортзалі Лановецької загальноосвітньої школи №1 .

У навчальному закладі відремонтували спортзал наприкінці жовтня 2019 року, а в грудні на підлозі з’явився грибок.

Батьки і керівництво Лановецької школи №1 вимагали замінити балки і дошки, бо вони вкрилися пліснявою.

Працівники місцевого відділення поліції розслідують кримінальне провадження за статтею 264 ч.2 ККУ (Зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Працівники поліції перевірять, чи проводився ремонт з порушенням, адже на його проведення з держбюджету та бюджету міста виділили майже 1,5 млн гривень.

Як повідомив телеканал UA:Тернопіль, у Ланівцях дезінфікують школу від плісняви спецрозчинами. Унів відпустили до 10-го березня на канікули.

Спортзал, у якому демонтували підлогу та балки через плісняву, закритий. За результатами дослідження Держпродспоживслужби, в спортзалі, роздягальні та суміжних класах виявили грибок.

 

 

Попередня стаття

На Тернопільщині гори сміття люди вивозять до лісу (Відео)

Наступна стаття

Поїхав у Чортків – і зник. На Тернопільщині розшукують учня духовної семінарії

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.