На Тернопільщині за добу гасили 25 пожеж сухої рослинності (Фото)

Пожежа у Збаразькому районі, 15.03

За минулу добу, 16 березня, рятувальники приборкали 25 пожеж сухої рослинності на Тернопільщині. Про це інформує прес-служба ДСНС області.

Площа займання в екосистемах – понад 23 гектари. Пожежі траплялись у 14 районах краю.

09:55

В с. Великі Бірки Тернопільського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 500 м.кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом 3-ї державної пожежно-рятувальної частини.

11:32

В с. Криве Підволочиського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 200 м.кв. Пожежу ліквідовано черговим відділенням 24-го державного пожежно-рятувального поста 20-ї ДПРЧ.

11:45

В с. Підзамочок Бучацького району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 500 м.кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом 9-ї державної пожежно-рятувальної частини.

11:45

В с. Потутори Бережанського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 1,5 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 7-ї державної пожежно-рятувальної частини.

12:37

В с. Застіноче Теребовлянського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 1,07 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 12-ї державної пожежно-рятувальної частини.

13:00

В с. Рудники Підгаєцького району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 2 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 14-ї державної пожежно-рятувальної частини.

13:11

В с. Вільховець Бережанського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 500 м.кв. Пожежу ліквідовано резервним караулом 7-ї державної пожежно-рятувальної частини.

14:27

В с. Підлісне Бережанського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 1 га. Пожежу ліквідовано резервним караулом 7-ї державної пожежно-рятувальної частини.

14:48

В с. Надорожнів Бережанського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 1,5 га. Пожежу ліквідовано резервним караулом 7-ї державної пожежно-рятувальної частини.

14:53

В сел. Гусятин на вул. Гаврилка виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 500 м.кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом 10-ї державної пожежно-рятувальної частини.

15:33

В м. Борщів на вул. Вовківська виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 1 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 8-ї державної пожежно-рятувальної частини.

15:58

В с. Байківці Тернопільського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 900 м.кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди с. Шляхтинці.

16:48

В м. Тернопіль на вул. Спортивна виникла пожежа сухої трави та сміття на відкритій території на площі орієнтовно 1,3 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 3-ї державної пожежно-рятувальної частини.

16:49

В м. Козова на вул. Весела виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 1 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 18-ї державної пожежно-рятувальної частини.

17:25

В с. Підзамочок Бучацького району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 700 м.кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом 9-ї державної пожежно-рятувальної частини.

18:12

В с. Ковалівка Монастириського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 3 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 19-ї державної пожежно-рятувальної частини.

18:34

В с. Вовківці Борщівського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 0,4 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 8-ї державної пожежно-рятувальної частини.

19:10

В с. Колодно Збаразького району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 1 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 4-ї державної пожежно-рятувальної частини, під час гасіння врятовано 1 житлову будівлю.

19:33

В с. Саранчуки Бережанського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 3 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 7-ї державної пожежно-рятувальної частини.

19:34

В с. Озерна Зборівського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 0,1 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди с. Озерна.

20:00

В м. Монастириська виникла пожежа сухої трави та сміття на відкритій території на площі орієнтовно 1,5 га. Пожежу ліквідовано резервним караулом 19-ї державної пожежно-рятувальної частини.

20:12

В с. Гайок Бережанського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 700 м.кв. Пожежу ліквідовано резервним караулом 7-ї державної пожежно-рятувальної частини.

21:00

В с. Застінка Тернопільського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 1 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 3-ї державної пожежно-рятувальної частини.

21:59

В м. Підгайці виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 1 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 14-ї державної пожежно-рятувальної частини.

23:35

В с. Підзамочок Бучацького району виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 200 м.кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом 9-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Як сьогодні повідомив активіст Роман Довбенко, пожежу ліквідовують біля Бучача.

“Увага! Горить бучацька об’їзна! Вчора та сьогодні наші МНСники рятують нас від задимленості та нашу фауну від жорстокої загибелі…” – написав він у Фейсбуці.

За словами рятувальників, пожежі трапляються через необережне поводження з вогнем:

“Щорічно, з приходом весни в містах та селах, на полях та сіножатях, на пагорбах та вздовж доріг рухаються вогняні «фронти», які знищують на своєму шляху все живе. Самовільно й неконтрольовано спалювати рослинні залишки – небезпечно!  Під час горіння у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які шкодять здоров’ю людини. Вогнем знищується не лише сухостій, але й насіння і коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів, погіршується якість ґрунтів, що призводить до зниження урожайності”.

Нагадаємо, 15 березня сталось 19 пожеж в екосистемах на Тернопільщині.

 

Попередня стаття

Перелік тернопільських аптек, які працюють цілодобово

Наступна стаття

Тернополяни можуть дистанційно подати показники лічильників за тепло та водопостачання

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.