Майже двадцять пожеж за день. На Тернопільщині горить суха трава (Фото)

Внаслідок необережного поводження з вогнем, чи звичайної людської халатності й необачності на відкритих територіях, господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей, на узбіччях і навіть практично у центрі населених пунктів горить суха рослинність. Кількість таких пожеж не зменшується. Лише протягом минулої доби пожежно-рятувальні підрозділи ліквідували 19 пожеж в природних екосистемах, повідомили в Управлінні ДСНС у Тернопільській області.

12:09

В с. Яструбове Козівського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території, на площі 10 м.кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди с. Козлів.

12:41

В с. Добрівляни Заліщицького району виникла пожежа сухого очерету на відкритій території, на площі 4 га. Вогонь перекинувся на господарську споруду, внаслідок чого, окрім очерету знищено шиферне покриття, дерев’яну обрешітку будівлі на площі 12 м. кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом 15-ї державної пожежно-рятувальної частини. Під час гасіння пожежі врятовано господарську будівлю.

14:09

Поблизу м. Бережани виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі 3 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 7-ї державної пожежно-рятувальної частини.

14:14

Поблизу с. Дубівці Тернопільського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території, на площі 1,5 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 4-ї державної пожежно-рятувальної частини та місцевою пожежною командою с.Шляхтинці.

14:29

В с. Колиндяни Чортківського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території, на площі 1 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 6-ї державної пожежно-рятувальної частини.

14:59

В с. Рожанівка Заліщицького району виникла пожежа сміття на відкритій території, на площі 300 м.кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди селища Товсте.

15:09

В с. Лошнів Теребовлянського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території, на площі 3 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 12-ї державної пожежно-рятувальної частини. Під час гасіння врятовано самосів на площі 5 га.

15:10

В с. Соснівка Шумського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території, на площі 2 м.кв. Пожежу ліквідовано місцевим населенням до прибуття пожежно-рятувального підрозділу.

15:35

В с. Скоморохи Бучацького району виникла пожежа сухої трави на відкритій території, на площі 2 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 9-ї державної пожежно-рятувальної частини.

15:55

В м. Тернопіль по вул. Піскова, поблизу території гаражного кооперативу «Східний» виникла пожежа сміття на відкритій території, на площі 1 га. Пожежу ліквідовано черговою зміною частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Під час гасіння не допущено поширення вогню на гаражний кооператив.

16:25

На межі сіл Лозова та Шляхтинці Тернопільського району виникла пожежа сухої трави на відкритій території, на площі 0,7 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди с.Шляхтинці.

17:07

В м. Тернопіль на вул. Золотогірська, 17 виникла пожежа сухої трави на площі 100 м.кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом 2-ї державної пожежно-рятувальної частини.

17:16

В с. Зарубинці Збаразького району виникла пожежа сухої трави, на площі 1 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 4-ї державної пожежно-рятувальної частини. Під час гасіння пожежі не допущено поширення вогню на лісові насадження площею 5 га.

17:56

В с. Біла Тернопільського району на відкритій території виникла пожежа сухої трави та очерету на площі 40 м.кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом 1-ї державної пожежно-рятувальної частини.

18:25

Поблизу м. Монастириська виникла пожежа сухої трави на відкритій території, на площі 1,5 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 19-ї державної пожежно-рятувальної частини.

18:42

В с. Кривки Теребовлянського району  виникла пожежа сухої трави на відкритій території, на площі 4 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 25-го державного пожежно-рятувальногопоста 12-ї ДПРЧ. Під час гасіння пожежі не допущено поширення вогню на лісові насадження площею 3 га.

18:45

В с. Гермаківка Борщівського району  виникла пожежа сухої трави на відкритій території, на площі 3 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди селища Мельниця-Подільська.

19:43

В м. Бережани по вул. Січових Стрільців виникла пожежа сухої трави на відкритій території, на площі 200 м.кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом 7-ї державної пожежно-рятувальної частини.

01:13

В м. Тернопіль на вул. Будного, 2а виникла пожежа сухої трави та сміття поблизу гаражного кооперативу «Супутник», на площі 20 м.кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом 2-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Зазначимо, від початку 2020 року на Тернопільщині зареєстровано 107 пожеж, на загальній площі близько 107 га.

Почалося. Палають гектари сухої трави між селом Посухів та Бережанами…

Опубліковано Олегом Захарковим Неділя, 15 березня 2020 р.

 

Попередня стаття

Під стінами ОДА на акцію протесту зібралися громадські активісти (Наживо)

Наступна стаття

Гаївський міст у Тернополі повністю перекриють з 21-го березня

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.