Українців повертатимуть з-за кордону спецпотягами та літаками (Відео)

Як українцям повернутись додому, коли державні кордони перекриті, розповіли в МЗС України.

Нашим громадянам пропонують виконати алгоритм:

  1. Зверніться у посольство чи консульство в країні перебування електронною поштою чи за телефоном гарячої лінії на їхній офіційній сторінці.
  2. Зареєструйтесь у системі ДРУГ. Тут потрібно внести свої дані і повідомити МЗС та закордонним дипломатичним установам України про своє перебування у певній країні.

  3. Чекайте на подальші інструкції щодо формування груп для повернення в Україну.

  4. Слідкуйте за оновленнями на сайті МЗС, за оперативною інформацією щодо обмежень, які країна вашого перебування ввела на перетин кордонів та пересування.

Контакти усіх закордонних дипломатичних установ України можна знайти на сторінці сайту МЗС України.

Повернутись можна власним авто, але необхідно уважно ознайомитись з обмеженнями в тих країнах, через які буде пролягати ваш маршрут, та режимом роботи пропускних пунктів на державному кордоні України.

Інтерактивна карта актуальних даних щодо роботи пунктів пропуску кордоні України доступна за посиланням.

За словами посла України в Польщі Андрія Дещиці, приблизно 3,5 тисячі осіб зголосилися, що хочуть виїхати з Польщі. Виїзд українців із Перемишля через Львів до Києва буде організовано 20 березня чотирма потягами “Укрзалізниці”, – повідомляє “Українська правда”.

Дипломат опублікував розклад руху потягів з Перемишля (час місцевий):

10:18 – 21:33; 13:10 – 23:08 (Intercity); 15:45 – 23:53 (Intercity); 18:59 – 06:46 (прибуття 21.03).

Орієнтовна вартість квитка на проїзд у другому класі – 700 грн, у першому – 1000 грн. Продаж квитків здійснюватиметься на сайті Укрзалізниці. Про відкриття онлайн-продажу квитків повідомлять.

Також Дещиця повідомив про організацію 21 березня компанією SkyUp спеціальних авіарейсів з аеропорту Варшави до Борисполя. Вартість авіаквитка – приблизно 160 доларів США.

За потреби такі авіа- та залізничні спецрейси організуватимуть пізніше знову.

Нагадаємо, в Україні, у зв’язку з карантином, до 3 квітня зменшили кількість пропускних пунктів. Україна закрила кордони для в’їзду іноземцям.

 

 

 

Попередня стаття

Потрібна допомога тернопільській волонтерці, яка бореться за життя

Наступна стаття

У Тернополі зупинили торгівлю у 85 місцях, де порушували карантин

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.