“Зараження” коронавірусом жителів Молдови у Почаєві. Інформацію перевіряє поліція

Інформацію щодо можливого зараження коронавірусом громадян Молдови під час паломництва в Почаївську лавру перевіряють правоохоронці Тернопільщини.
За словами речника Нацполіції області Сергія Крети, в суботу, 21 березня, в інтернеті з’явилась інформація про те, що нібито шестеро громадян Молдови заразилися коронавірусом під час паломницької поїздки до Почаївської Свято-Успенської лаври, що на Тернопільщині. У статті йдеться, що група з 70 осіб приїжджала на екскурсію до монастиря двома автобусами.
За вказівкою керівництва ГУНП в Тернопільській області відомості за цим фактом правоохоронці внесли в Журнал єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та провели перевірку. Поліцейські поспілкувалися з настоятелем та іншими відповідальними особами Почаївської лаври.
За словами представників монастиря, останнім часом паломники приїжджали до лаври, але лише на легкових транспортних засобах, жодних автобусних екскурсій не було. У монастирі, як стверджують його працівники, осіб з ознаками вірусної інфекції не виявлено.
У поліції також повідомили, що на території Почаївської лаври працює медичний кабінет та проводиться постійна дезінфекція усіх приміщень. Місцеві медики підтвердили, що мешканці Почаєва, а також особи, які відвідували монастир, до них з ознаками будь-якої вірусної інфекції не зверталися.

Нагадаємо, коронавірус у Молдові виявили у вісьмох осіб, які повернулися з поїздки до Почаївської лаври. Про це заявив прем’єр Молдови Іон Кіку, передає Громадське радіо з посиланням на ZDG. За його словами, люди могли інфікуватись в Україні.

У Почаївській лаврі тривають богослужіння, та на період карантину екскурсії призупинені.

 

Попередня стаття

Тернопільщина отримала 5 тисяч швидких тестів для виявлення коронавірусу

Наступна стаття

Підозри на COVID-19 у дітей в Тернополі не підтвердились

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.