Півторарічна дитина з Кременця підхопила коронавірус в автомобілі дядька, який приїхав з Польщі

Вчора, 28 березня, Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом повідомив, що у реанімаційному відділенні Тернопільської міської дитячої лікарні проходить лікування дитина, якій 1,5 роки, з Кременецького району. У неї підтвердили COVID-19. Стан дитини – важкий-стабільний, підтверджена пневмонія. Ймовірне джерело інфікування – родич, який повернувся з Польщі.

Сьогодні голова Кременецької районної ради Володимир Стефанський розповів в ефірі Тернопіль 1, що хлопчик з села Лідихів. До Почаївської лікарні дитина поступила ще в середу ввечері. У  четвер підвердили грип А, а у п’ятницю виявили коронавірус. Про це повідомив Тернопільський лабораторний центр.

Рідний дядько дитини не контактував з дитиною після приїзду з Польщі. Але дитину транспортували сусіди автомобілем цього чоловіка. Від таких речей ніхто не застрахований. Такий хід подій ніхто не міг передбачити, розповідає Володимир Стефанський. Також, за його словами, хлопчик має вроджену ваду серця. Два тижні тому дитина лікувалася у Почаївській лікарні.

За повідомленнями Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом, стан хворої на COVID-19 1,5 річної дитини з Кременецького району – середньо-важкий з позитивною динамікою. Дитина перебуває в реанімаційному відділенні Тернопільської міської дитячої лікарні.

Загалом у Тернопільській міській дитячій лікарні станом на 12:00 29 березня – 6 пацієнтів з підтвердженим COVID-19, з них 4 – дітей. Двоє дітей 13 і 14 років, хворих на COVID-19, з Монастириського району перебувають в інфекційному відділенні. Їх стан середньо-важкий, стан мами – відносно-задовільний. Також в інфекційному відділенні знаходиться одинадцятирічна дитина та її мама з Монастириського району. Стан хворих – відносно-задовільний. Ще 2 дітей і 1 мама знаходяться в інфекційному відділенні з підозрою на COVID-19

Попередня стаття

На Тернопільщині понад півсотні хворих COVID-19, половина – медики

Наступна стаття

На Тернопільщині рятувальники створили пункти прийому хворих на COVID-19 (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.