Правоохоронці перевіряють, чи дотримуються самоізоляції жителі Тернопільщини (Відео)

За недотримання карантину до адмінвідповідальності притягнуто жителя Козівського району, – повідомили у відділі комунікації Нацполіції області.

Як дотримуються краяни режиму самоізоляції – стежать працівники поліції: телефонують, спілкуються через засоби відеозв’язку, опитують сусідів.

У Козівському районі поліцейські виявили чоловіка, що мав бути вдома, у громадському місці та без засобів індивідуального захисту.

На порушника склали протокол за статтею 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП та направили до суду. Зараз чоловік вдома. У разі подальшого недотримання самоізоляції, він може заплатити штраф від 17 тис. до 34 тис. грн, за рішенням суду.

Загалом на території області перебуває 958 осіб, які підписали інформовану згоду на дотримання режиму самоізоляції після повернення з-за кордону.
Поліцейські проводять профілактичні бесіди, роз’яснювальну роботу щодо важливості самоізоляції з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, проведення таких протиепідемічних або профілактичних заходів регулюється постановою МОЗу від 21 березня 2020 року: про запобігання занесення на територію України коронавірусної хвороби COVID-19.

На позачерговому засіданні 29 березня Уряд прийняв рішення про посилення заходів безпеки у зв’язку з коронавірусом. Усіх українців, які повернулися з уражених країн після 29 березня, відправлятимуть на обов’язкову обсервацію. Визначити заклади для таких обсервацій мають обласні державні адміністрації в кожному регіоні.

Попередня стаття

Через паніку в Монастириськах закрилася єдина газова заправка

Наступна стаття

В Україні відновлюють виробництво апаратів штучної вентиляції легень

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.