Бригада українських медиків летить в Італію: Зеленський підписав указ

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про гуманітарну допомогу для Італії. Серед іншого він передбачає, що бригада українських медиків вирушить туди для участі у боротьбі з коронавірусом.
Про підписання указу повідомляє 24 канал з посиланням на  Офіс Президента України.

У самому указі зазначається, що його підписано на виконання закону про гуманітарну допомогу, а також для подолання наслідків надзвичайної ситуації в Італії.

Своїм указом Володимир Зеленський постановив надати гуманітарну допомогу Італії, а Кабінет Міністрів зобов’язав підготувати її надання.

Водночас Офіс Президента України у своєму телеграмі пояснює, що в указі мовиться передовсім про те, що бригада українських медиків вирушить до Італії. Там вони допомагатимуть місцевим лікарям боротися з коронавірусом, а також набиратимуться досвіду у боротьбі з інфекцією.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков раніше заявив, що сама Італія звернулася до України по гуманітарну допомогу. У зверненні мовилося про направлення туди медиків.

Більшість європейських країн уже відправили свої медичні бригади на підтримку Італії. Володимир Зеленський тоді заявив, що Україна теж пристане на це прохання про допомогу.

Попередня стаття

Денис Шмигаль розповів, коли в Україні послаблять карантинні обмеження

Наступна стаття

На в’їздах в Тернопільщину встановлено десять додаткових постів

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.