Залишатись вдома у поминальну неділю попросив жителів області голова Тернопільської ОДА (Відео)

Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш звернувся до жителів області з проханням не йти на кладовища в поминальну неділю, 26 квітня. Він зазначив, що масове відвідування кладовищ на усій території області 16 квітня заборонила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при облдержадміністрації. Виконати цей важливий обряд можна 6 червня на Троїцьку поминальну суботу та 7 листопада.

«Щиро дякую тим, хто дослухався до порад і провів Великдень вдома із сім’єю. Хочу відзначити відповідальність тернополян і українців. Тільки 130 тисяч громадян нашої держави відвідали церкви в цей день. Для порівняння, минулоріч до церкви пішли 2 мільйони людей.

На жаль, не всі жителі краю дотримуються правила карантину і легковажать своїм здоров’я та здоров’ям своїх рідних. Зафіксовані порушення і на Тернопільщині. Через таку поведінку українські медики і науковці очікують нові піки захворюваності орієнтовно на кінець квітня та 3-8 травня. Щоб цього не сталось, ми маємо свідомо поводитись у післяпасхальні дні.

16 квітня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при облдержадміністрації вирішила заборонити на період дії карантину масове відвідування кладовищ на усій території Тернопільської області. Тому наполегливо прошу вас не йди у ці вихідні на цвинтар.

Можливість молитовно згадати померлих родичів у ці після Пасхальні дні не єдина в році. Виконати цей важливий обряд можна 6 червня на Троїцьку поминальну суботу та 7 листопада. Та й, зрештою, поминання померлих можливе будь-якого дня у приватній чи церковній молитві.
Заходи, які ми вживаємо для боротьби з коронавірусом є м’якшими, аніж ті, до яких вдаються в інших європейських країнах, де повністю заборонено релігійну діяльність на час пандемії.

Сильна віра, молитва і наша відповідальність зробить нас сильнішими. І ми обов’язково пройдемо цей шлях. Дякую за терпіння і витримку та сподіваємось на ваше розуміння й надалі», – сказав Володимир Труш.

 

Попередня стаття

У лікарнях Тернополя перебуває 18 хворих на COVID-19

Наступна стаття

На Тернопільщині у митрополита УПЦ МП підтвердили коронавірус

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.