В Україні розробили тести на коронавірус. Першу партію вже передали в області

Українська приватна лабораторія розробила тести на виявлення коронавірусної інфекції. Перша партія тестів вийшла сьогодні, 24 квітня. Про це повідомили на сайті Офісу президента.

Як зазначив секретар координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко, першу партію ПЛР-тестів українського виробництва, 200 тисяч одиниць, вже відправили по областях. Наступного тижня очікується ще майже 400 тисяч таких тестів.

За словами депутатки від “Слуги народу” Галини Янченко, тестування зможе виявляти не лише факт зараження коронавірусом, а тих, хто вже на нього перехворів. Це дасть можливість формувати більш точну статистику.

Нагадаємо, Україна стала п’ятою країною в світі, яка розробила тести.
Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко сказав, що вітчизняні виробники тест-систем для виявлення коронавірусу найближчим часом вийдуть в серійне виробництво.

Попередня стаття

Тернополянин взяв на ремонт та привласнив ґаджети (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщині зафіксували ще 33 випадки коронавірусу

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.