У Тернополі COVID-19 виявили у 6 осіб. Інфіковані медик і працівник пошти

У Тернополі COVID-19 підтвердили лабораторно у 6 осіб, – повідомляє міський штаб для боротьби з коронавірусом. 

COVID-19 виявили і підтвердили лабораторно за допомогою ПЛР-системи у чоловіка та двох дітей. Зараз вони перебувають на амбулаторному лікуванні.
Коронавірус підтвердили у тернополянина, який перебував в інфекційному відділенні Тернопільської лікарні швидкої допомоги із підозрою.
Також захворів медичний працівник з Тернопільської обласної психоневрологічної лікарні.
Ще один випадок коронавірусу зареєстрували в працівника Нової пошти.

Прессекретар Нової пошти Оксана Тарасенко зазначила:

– У понеділок, 4 травня, працівник терміналу Нової пошти у Тернополі отримав позитивний результат ПЦР-тесту на коронавірусну інфекцію. Зауважимо, що співробітник знаходився з 18 до 21 квітня у відпустці. Вийшов на роботу 21 квітня, однак одразу взяв лікарняний, бо мав погане самопочуття.
Компанія має заздалегідь затверджений протокол реагування на такий випадок і вже почала діяти згідно нього. Зокрема термінал і всі посилки та вантажі будуть продезінфіковані. Співробітники терміналу пройдуть тестування на коронавірус.
Також вона повідомила, що Нова пошта бере на себе піклування про хворого співробітника та членів його родини, які проживають на одній території: супровід лікування через страхову компанію, а родину – безкоштовними ліками, продуктами харчування й товарами першої необхідності.

У лікарнях Тернополя – 26 хворих на COVID-19

У Тернопільській лікарні швидкої допомоги станом на 10 годину 4 травня перебуває 21 хворий на коронавірус, 14 з них – тернополяни. Ще 3 людини у лікарні – з підозрами на COVID-19. Двоє з них – тернополяни.
У Тернопільській міській дитячій лікарні станом на 10 годину 4 травня 5 пацієнтів (3 дитини і 2 дорослих) з підтвердженим COVID-19, двоє з них – тернополяни. Ще 4 пацієнти у лікарні з підозрами на коронавірус (2 дітей, 2 дорослих).
Станом на 10 годину 4 травня в Тернопільській міській лікарні №3 на обсервації перебуває 8 тернополян.

Загалом від початку епідемії коронавірусу підтвердили 74 випадки COVID-19 серед тернополян. З них 12 вже одужали.

Попередня стаття

На Тернопільщині +28 інфікованих Covid-19. Загалом – 896 випадків

Наступна стаття

Проникали у церкви. На Тернопільщині затримали викрадачів ікон (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.