Цінні ікони та церковні предмети: поліція шукає власників краденого (Відео)

Близько 600 предметів сакрального мистецтва виявили під час санкціонованих обшуків оперативники управління стратегічних розслідувань. Серед знайденого – понад 450 цінних ікон, датованих 17-19 століттями, та інші церковні предмети. Правоохоронці встановлюють власників краденого антикваріату.
Як уже повідомляло інтернет-телебачення “МедіаТОР”, упродовж 2018-2020 років ікони виносили з церков і монастирів та продавали семеро підозрюваних.
За попередньою інформацією, жертвами злочинної групи стали храми Тернопільської, Вінницької, Одеської, Львівської та Чернігівської областей.
У ході проведення одночасно 14 обшуків на території Одеси, Хмельницького та Києва оперативники вилучили церковні предмети. Наразі працівники поліції намагаються встановити їхніх власників.
Якщо ви впізнали ікони та предмети церковної атрибутики, вилучені під час обшуків, або знаєте, в якому храмі чи монастирі вони зберігалися, телефонуйте в управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області за номерами: (0352) 27-12-23, 0969706513, 0977699350.
Попередня стаття

Продуктові ринки: в Бережанах запрацював, коли відкриють у Тернополі

Наступна стаття

На Тернопільщині за добу +16 інфікованих COVID-19. Двоє людей померли 

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.