«Тварини спали на землі»: у Чорткові вкрали собачі будки, які придбали волонтери

«Ми годуємо, прилаштовуємо, стерилізуємо безпритульних тварин у Чорткові. Якою ж потрібно бути ницою людиною, щоб, замість допомоги, ще й нашкодити!»

Волонтерка з Тернопільщини Юлія не стримує емоцій. Днями вона дізналась, що дві будки, які придбали для безпритульних собак, зникли. Тварини жили поблизу заправки у Чорткові.

– Рижулю підкинули на заправку ще минулого літа. Вона була наляканою, тому не підпускала нікого до себе. Тварину ми стерилізували та вакцинували за власні кошти. Згодом прибився ще один пес. Їм доводилось спати на голій землі. Ми вирішили допомогти: щодня підгодовували, придбали ці будки. Ми – просто п’ятеро небайдужих. Прилаштовуємо, стерилізуємо, годуємо тварин у Чорткові. П’ять собачих домівок замовили в майстра з Луцька. Точної вартості не пригадую, але в магазині такі коштують 1000-1500 гривень. Чоловік зробив добротно: з подвійним дном, бо земля там вогка, утеплив. Але їх нахабно вкрали! – скаржиться Юлія.

За словами чортків’янки, будки були важкими, тому їх могли забрати лише автівкою. Та як вони зникли – ніхто не бачив. «Моя хата скраю, – з сумом зауважує жінка, – у Чорткові багато безпритульних тварин, але мало допомоги від людей».

– Доглядати безпритульних тварин деколи важко, адже потрібні кошти. Протягом трьох років ми стараємось зменшити їхню чисельність гуманними способами. Шукаємо перетримки, власним транспортом відвозимо в нові домівки. Але замість того, щоб допомогти – просто обдирають волонтерів і нещасних тварин, для яких це було єдиними прихистком від холоду. Люди, не будьте такими ницими, – закликала Юлія.

Користувачі соцмережі Фейсбук, де волонтерка розповіла про неприємність, висловлюють обурення у коментарях. Дехто пропонує збирати гроші на нове «помешкання», інші – не припиняти пошук винних. Жінка відписує: після такого підлого вчинку в неї опускаються руки, та не припиняє доглядати собак, які залишились без дому.

 

Попередня стаття

У Кременецькій лікарні від Covid-19 померла 52-річна жінка

Наступна стаття

На Тернопільщині за добу виявили 22 випадки Covid-19

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.