Через смерть дитини в Тернополі судитимуть двох лікарів

У Тернополі судитимуть двох лікарів медичного закладу за неналежне виконання своїх професійних обов’язків, що призвело до загибелі дитини. Про це повідомляє пресслужба Прокуратури області.

Тернопільською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 140 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником) стосовно двох лікарів одного з медичних закладів Тернополя.

За версією слідства, 4-річний хлопчик помер через неправильно надану медичну допомогу в червні 2018 року.

Хвору дитину було доставлено бригадою Тернопільської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги в одну із тернопільських лікарень. Несвоєчасна діагностика захворювання дитини та відсутність адекватного лікування від початку захворювання спричинила смерть хлопчика. Розслідування завершено.

Нагадаємо, 4-річний Артем помер у реанімації місцевої лікарні. Хлопчика кілька днів лікували від вірусного респіраторного захворювання та ангіни, хоча насправді у нього був менінгіт. Батьки дитини викликали швидку після того, як у неї піднялася температура, яку не вдалося збити.

За словами матері хлопчика Надії Качури, швидку викликали кілька разів. Вперше лікарі оглянули дитину, збили температуру та порекомендували пити чай з липи. Температура впала.

Коли у нього почалась блювота, медики заявили, що це гнійна ангіна.Коли дитині стало гірше, батьки відвезли її до лікарні, де їм сказали, що у Артема немає ангіни і помістили в інфекційне відділення.

Аби зупинити блювоту, медики вкололи хлопчику Церукал, який не можна застосовувати при менінгіті. Коли Артему стало гірше, його відвезли до реанімації, де через добу він помер.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 140 КК України передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

Попередня стаття

У Тернополі з 16 травня може запрацювати частина промислових ринків

Наступна стаття

На Тернопільщині +27 інфікованих Covid-19. З них 20 – у Кременецькому районі

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.