Маски на бороді та скупчення: на ринках області фіксують порушення

З одинадцяти ринків, які запрацювали на Тернопільщині, на восьми зафіксували порушення. Про це повідомила речниця Держпродспоживслужби в області Наталя Гресько.

За її словами, агропродовольчі ринки працюють у Бережанах, Чорткові, Кременці, Борщеві, Бучачі, Підволочиську, Козові, Заліщиках, ще три – в Тернополі.

Роботу ринків щоденно контролюють інспектори Держпродспоживслужби та правоохоронці. Якість та безпечність продукції перевіряють фахівці лабораторії ветсанекспертизи.

У перший день роботи ринку в Бережанах зафіксували стихійну торгівлю поза його межами. Міському голові Бережан та керівнику районного відділу поліції надіслали листи з пропозиціями щодо усунення цього недоліку. Інших порушень там не виявили.

У Чорткові ринок працює без порушень з 7 травня.

У Підволочиську працює КП «Милосердя». Ще до відновлення роботи ринку фахівці тут встановили незначні порушення, які адміністрація відразу ж виправила. На ринку не торгують м’ясо-молочними продуктами, оскільки відповідний павільйон не має експлуатаційного дозволу.

Агропродовольчий ринок ТОВ «МОНТЕРО» у Кременці відновив роботу травня. Тут не дотримувались дистанції, не були нанесені розмітки між деякими торговельними місцями.

Ринок Козови працює лише в п’ятницю. Там зафіксували порушення: відсутність на вході диспенсерів з антисептиком для рук, не дотримана відстань у 3 метри між торговельними місцями, скупчення відвідувачів, стихійна торгівля. Керівнику ринку направили письмовий припис та попередили про адмінвідповідальність за ст. 44.3 Кодексу України.

У Бучачі в перший день роботи виявили незначні порушення, які адміністрація ринку усунула до кінця робочого дня.

У Борщеві на місцевому ринку були відсутні розмітка та оперативне оповіщення щодо недопущення поширення інфекційного захворювання, спричинене COVID-19.

У Заліщиках ринок працює в суботу і середу. Порушень там наразі не було.

У Тернополі роботу відновили 3 ринки: «Тернопільський міський ринок ЛТД», «ВІП МАРКЕТ» та «Прайм Вест».

ТзОВ «Тернопільський міський ринок ЛТД» працював не на повну потужність. Порушень не виявили.

На ринку ТОВ «ВІП МАРКЕТ» працівники відповідної служби робили зауваження продавцям і покупцям щодо неправильного користування засобами індивідуального захисту. З порушенням вимог 16 травня там продавали овочі. Державний інспектор Держпродспоживслужби в присутності працівників Національної поліції на підприємця склав протокол про адмінправопорушення через відсутність захисного бар’єру між покупцем та продавцем.

Не обійшлося без порушень і на ринку «Оріон» (ТзОВ «Прайм Вест»). На прилеглій території виявили стихійну торгівлю, а також торгівлю овочами з кіоску біля прилеглої території, де продавець не мала документів про державну реєстрацію потужностей.

Інспектори Держпродспоживсвлужби зазначають, що чи не найбільше порушують покупці, які не дотримуються дистанції, не бачать розмежувальних ліній або неправильно використовують маски.

Попередня стаття

Медики Підволочиської лікарні можуть залишитися без зарплат, бо працюють без ліцензії

Наступна стаття

«Бувай ми здорова»: Віктор Винник і МЕРІ переспівали популярний шлягер (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.