Після онлайн марафонів – на спортмайданчики. Як тренуються тернополяни (Фото)

“Я для себе тренуюсь. Приходжу на майданчик майже щодня о 6 ранку. Почала цінувати таку можливість”.

Тернополянка Наталя Черняк тримає тіло в тонусі увесь карантин – вдома. Тепер повернулась до улюбленого місця в парку “Топільче”.

– Живу неподалік. Трохи біжу, а далі переходжу на тренажери. Сьогодні (18 травня) людей небагато, бо працюють. Вчора не було де і яблуку впасти. Але мені ніхто не заважає. Тут більшість скейтери, – розповідає жінка.

Разом з подругою випробовує тренажери містянка Наталя. Поки лише задумується над тим, як покращити фізичну форму.

– Так склались зірки, що ми нарешті сюди потрапили. Карантину не витримуємо, – жартує тернополянка.

На острівку “Чайка” спортсменка Ліля Проць показує двом вихованцям, як виконувати вправи. Після послаблення карантину буває в парку чи не щодня.

– Тут абсолютно достатньо засобів, щоб виконувати силові вправи. Ще можна взяти скакалку, наприклад. І в зал ходити необов’язково. Та й рідко хто їх відвідує, якщо на вулиці тепло. Головне – бажання, – вважає тернополянка.

У парку “Здоров’я” на Дружбі – малолюдно й затишно. На спортмайданчику – переважно мами з дітьми. Хоча вранці тут часто можна побачити бігунів.

Ранкової пробіжки не пропускає Леонард Дмитрів. До лісу йому – рукою подати. То гріх не ходити, – каже хлопець.
– Раніше думав навіть про онлайн марафони в квартирі, але не зважився. Хоча для людей бігової спільноти це стало порятунком під час карантину. Близько двох тижнів майже не виходив з дому. Пізніше бігав, але в масці, рукавичках і з документами. До 11 травня брав участь в онлайн змаганнях.

У парки повернулись не всі

Тернополянка Юлія на спортмайданчик не поспішає. Дозвіл виходити в парки ще не означає, що вірус відступив, – каже дівчина. Разом з подругою Іриною вирішили займатись на природі біля дому, рідше – бігають до озера.

Більшість людей носять маски неправильно. Скаржаться: під час руху дихати важко. Дистанції дотримуватись виходить теж не всім. У міській раді нагадують: відвідувати універсальні спортивні майданчики та з вуличними тренажерами з 11 травня дозволено. Та лише за дотримання маскового режиму. Перебувати можна не більше однієї людини на площі на 10 кв. метрів.

Попередня стаття

«Бувай ми здорова»: Віктор Винник і МЕРІ переспівали популярний шлягер (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщині минулої доби не виявили жодного інфікованого Covid-19

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.