Спецтранспорт у Тернополі: на роботу можна доїхати лише з довідкою

З 11 травня в Україні, зокрема Тернополі, послабили карантин. Людям дозволили відвідувати парки, сквери та відпочинкові зони й отримувати звичні послуги.
Багато з них повернулись до роботи в заклади громадського харчування, перукарні, салони, магазини тощо. Однак рух громадського транспорту поки не відновили.
Від початку карантину тернопільські працівники, що забезпечують життєдіяльність міста, добирались на роботу спецтранспортом. Зараз їздити мають право співробітники всіх підприємств, що відкрились.
Як повідомили у міській раді, проїзд дозволений лише за спецпропусками або довідками довільної форми з місця роботи, та документами, що посвідчують особу. Обов’язковим під час поїздки залишається носіння захисних масок чи респіраторів.Оновлений розклад руху спецтранспорту можна подивитись за посиланням.

З 14 травня в Тернополі тролейбуси та автобуси, які виконують спеціальні перевезення, курсуватимуть частіше.

Попри це, тернополяни кажуть, що не завжди можуть потрапити на такі рейси. Тоді їм доводиться йти пішки або їхати в таксі. Відновлення роботи транспорту люди очікують з нетерпінням.

Рішення про це ухвалює Уряд.

– Уряд планує послабити обмеження щодо транспорту, але що саме скасують, невідомо. Ми готуємо транспорт до виїзду на маршрути. Після рішення Уряду зможемо забезпечити рух по оновленій мережі, – сказав на засіданні оперативного штабу міський голова Сергій Надал.

В Україні послаблення карантинних обмежень щодо роботи наземного громадського транспорту можуть почати діяти вже з 22 травня, – пише УНІАН.

– Дату ми назвемо. Це буде 22 травня. Швидше за все, що ми будемо подавати до Уряду саме таку пропозицію про пом’якшення карантину. Але це не означає, що з 22 травня на території всієї країни одночасно поїде громадський транспорт, – сказав головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За словами Ляшка, транспорт поїде тільки за сценарієм адаптивного карантину саме в тих регіонах, які будуть відповідати критеріям, розроблених Міністерством охорони здоров’я.

Попередня стаття

На Тернопільщині – 3 нових випадки COVID-19

Наступна стаття

Загубив гаманець. Суддя повернув 50 гривень таксисту наступного дня (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.