З 1 червня у Тернополі запрацюють дитячі садки

З 1 червня у Тернополі запрацюють дитячі садки, – повідомили на сайті міської ради.

Згідно постанови Кабміну відновити роботу дошкільних навчальних закладів дозволено з 25 травня. Враховуючи спад захворюваності на коронавірусну інфекцію у Тернополі, міський оперативний штаб ухвалив рішення, що вже з 1 червня дошкільнята зможуть повноцінно відвідувати дитячі садочки.

До цього часу в усіх дошкільних навчальних закладах Тернополя буде проведено інтенсивну підготовку приміщень та прилеглої території до роботи і прийому дітей в умовах карантину.

– Упродовж тижня всім працівникам дитсадків буде проведено експрес-тестування на коронавірус, щоб уникнути будь-якої загрози для відвідувачів. З 1 червня діти повинні пройти медичний огляд у лікаря-педіатра та отримати довідки з відміткою про відсутність контакту з хворими на коронавірус, з особами, у яких є підозри на COVID-19 та з тими, хто перебуває в самоізоляції. У кожному садочку медпрацівник щодня проводитиме температурний скринінг дітям і вихователям та слідкуватиме впродовж дня за станом здоров’я дітей, здійснюючи при цьому прийом дошкільнят не у приміщенні, а на вулиці, – зазначила на засіданні оперативного штабу Ольга Похиляк.

Наразі проводиться закупівля миючих, антисептичних та дезінфікуючих засобів, безконтактних термометрів і засобів індивідуального захисту для працівників і відвідувачів дошкільних навчальних закладів, а також ведуться роботи з поточного ремонту і утеплення будівлі дитсадків утеплюють, знезаражають приміщення та здійснюють аналіз питної води.

Попередня стаття

Вночі у Тернополі підпалили авто. Причетні до злочину – професійні боксери (Відео)

Наступна стаття

Медики Зборівського району отримали засоби захисту від волонтерів (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.