Медики Зборівського району отримали засоби захисту від волонтерів (Відео)

Спокій медиків – силами благодійників. На початку пандемії коронавірусу Зборівська центральна районна лікарня мала тримати удар першою. Район недуга майже не зачепила, та медики готувались до найгіршого сценарію. Засобів захисту було обмаль. У перші дні медзаклад укомплектували необхідним волонтери Гуманітарного штабу. Сьогодні вони вкотре – з допомогою.

– Ми постійно отримували захисні костюми, маски, респіратори, щитки, і я щиро вдячний їм за цю роботу. Я оцінюю як позив те, що нам вдалося зберегти колектив, ми убезпечились від проникнення інфекції в лікарню і зараження працівників. Тобто в нас не було випадків. І тільки завдячуючи достатній кількості витратних матеріалів, засобів захисту, – розповів директор КНП «Зборівська центральна районна лікарня» Богдан Зембра.

Сотні хірургічних масок і костюмів отримали також працівники «швидкої» у Зборові, Залізцях та Озерній. Для них кожен виклик з підозрою коронавірусу – це страх за життя, свої та рідних. Завдяки благодійникам працюють у повному спорядженні.

– Ситуація була для нас нова, реально ми з такою пандемією ніколи не стикалися, і десь, можливо, були неготові в плані забезпечення. Дякуючи волонтерам, зокрема народному депутату пану Чайківському, ми отримали в перші дні і костюми, і респіратори, засоби захисту, які дозволяли нам виконувати більш безпечно ті виклики, які були, – зазначив завідувач Зборівської підстанції екстреної швидкої медичної допомоги Олег Почапський.

– За два місяці нашої діяльності було забезпечено цими костюмами індивідуального захисту, а це 2 200 одиниць, також більше 3 000 масок, наших медиків, 750 респіратрів третього класу захисту, також ми придбали 5 термобоксів на 45 000 гривень. Більше 100 000 гривень ми витратили на медикаменти, – сказав керівник Гуманітарного штабу Зборівського району Ігор Яворський.

Сімейний лікар Наталя Палка – перша, до кого звертаються з недугами жителі довколишніх сіл. У час пандемії їй неабияк згодились захисні комплекти. Частину допомоги жінка щоразу відвозить в амбулаторії й ФАПи – про запас.

– На початку епідемії коронавірусної інфекції сімейна медицина, зокрема на Зборівщині, опинилась у дуже складній ситуації. Ми фактично не мали засобів індивідуального захисту. І завдяки компанії «Агропродсервіс», народному депутату І. Чайківському, ми в достатній кількості забезпечені, – розповіла сімейний лікар Зборівського Центру первинної медико-санітарної допомоги Наталя Палка.

На Тернопільщині захворюваність йде на спад, але втрачати пильності не варто, – кажуть медики. Гуманітарний штаб припиняє шити костюми, та продовжує тримати руку на пульсі, аби за потреби знову прийти на допомогу.

Попередня стаття

З 1 червня у Тернополі запрацюють дитячі садки

Наступна стаття

«Вишиванка – гордість і оберіг», – відомі тернополянки започаткували тематичний флешмоб (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.