Підгаєцькі медики втретє отримали допомогу від Гуманітарного штабу (Відео)

Черговий вклад від Гуманітарного штабу. Вже втретє підгаєцькі медики отримали засоби захисту від Гуманітарного штабу.

– Сьогодні отримали чергову допомогу від Гуманітарного штабу для боротьби з коронавірусом. Загалом ми вже передали 600 захисних костюмів, понад 2000 масок і 150 респіраторів первинній медицині, швидкій меддопомозі, а також районній лікарні, – волонтер Гуманітарного штабу Підгаєцького району Ігор Буцик.

Лікарі «швидкої» – перші можуть інфікуватися від хворих пацієнтів. Виїжджаючи на виклик, не завжди знають з ким контактуватимуть. Захист – першочерговий. За час пандемії навчились одягати необхідне спорядження за лічені хвилини. Бригади Підгаєцької підстанції підтримували й сусідній район, охоплений коронавірусом.

– Ті села, що з нами межують, були там серйозні випадки, і ми виїжджали їм на підмогу, тому що вони не справлялись. Нас тоді дуже виручили ці захисні костюми, -лікар бригади Підгаєцької підстанції швидкої медичної допомоги Ігор Баран.

До жителів з підозрою Covid-19 їхали й сімейні лікарі. На перших порах, кажуть, було лячно. Тепер, коли захищені повністю, спокійніше

– Ми себе почуваємо зараз впевнено, а спочатку була настороженність, боялись цієї хвороби. Тепер, коли маємо захист, це перейшло. Продовжуємо брати забори для ПЛР-тестування у тих людей, хто йде на планові операції також в обласні лікувальні заклади. Зараз беремо і нема ніяких проблем і ніякої боязні, просто це увійшло вже в звичний режим, головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги м. Підгайці Богдан Виваль.

Райлікарня у Підгайцях без інфекційного відділення готувалася до переобладнання. Спеціальних костюмів, респіраторів, зізнаються лікарі, вкрай не вистачало. Нині – вдячні за підтримку.

-Нам було трошки важко пристосуватися, тому що звичайно це треба було робити в такому авральному режимі, але забезпечити необхідними медикаментами, засобами індивідуального захисту, які потрібні в першу чергу для медперсоналу, а також і для хворих. Сьогодні ми хочемо від усього закладу подякувати народному депутату Івану Чайківському, який доклав багато зусиль до того, щоб ми могли бути забезпеченими засобами індивідуального захисту, – медичний директор КНП «Підгаєцька центральна районна лікарня» Любов Крамарчук.

Частину костюмів й масок шили місцеві швачки. Зі зменшенням кількості хворих – припиняють, згортає свою роботу й Гуманітарний штаб. Та тепер у бойовій готовності і волонтери, і медики.

Попередня стаття

На Тернопільщині +7 випадків Covid-19, більшість – на Кременеччині

Наступна стаття

Бережанські медики отримали від Гуманітарного штабу захисні костюми та маски (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.