Бережанські медики отримали від Гуманітарного штабу захисні костюми та маски (Відео)

У резерв. Медики Бережанщини отримали завершальну партію захисних костюмів та одноразових масок 1 500 захисних масок і 200 костюмів.  З початку епідемії райлікарня у Бережанах була в списку «першої хвилі». Для прийому хворих з діагнозом Covid-19 готували інфекційне відділення, реанімацію, шукали засоби захисту. Недуга район оминула, у стаціонарі лікувалося лише двоє.

– На початках роботи з коронавірусом виникли проблеми з постачанням таких засобів і завдяки меценатам, волонтерам, які приєдналися до наших проблем це дало нам таку серйозну впевненість у тому, що ми зможемо надавати кваліфіковану допомогу не боячись за те, що персонал захворіє, – директор КНП «Бережанська центральна районна лікарня» Василь Вридник.

Сімейні лікарі, завдяки волонтерам, обстежують хворих у повному спорядженні. Тепер кожен медик має у запасі п’ять комплектів.

– Ми на даний момент маємо не те, що достатньо, а предостатньо засобів захисту, дякуючи різноманітним волонтерським організаціям, які забезпечили нас, чесно кажучи, з верху до низу, – директор Бережанського центру медико-санітарної допомоги Віктор Цапок.

Медики десяти фельдшерсько-акушерських пунктів Нараївської громади спокійні, у них є необхідні індивідуальні засоби захисту.

– Ми хочемо всіх забезпечити для того, щоб зберегти своє здоров’я, здоров’я старших людей, дітей і перейти ту епідемію без хвороб. Нині  нам це вдається вдалося, хворих в нас немає, – голова Нараївської громади Євген Здебський.

Протягом двох місяців задля спільної мети співпрацювали громадські організації, бізнес, місцеві жителі.

– Сьогодні остання партія, розвезли костюми, маски, захисні щитки. Я хочу висловити щиру подяку усім волонтерам, усім небайдужим людям, громадським організаціям, які долучилися до нашої акції. Також хочу подякувати Івану Адамовичу Чайківському за ініціативу, оскільки завдяки йому ми зорієнтувалися найперші і забезпечили всіх медиків нашого округу засобами індивідуального захисту, – координатор Гуманітарного штабу в Бережанському районі Ярослав Дрюченко.

Місію, кажуть бережанські волонтери, виконали. Лікарі не інфікувалися та почувалися в безпеці.

– Не було такого періоду, щоб ми чогось потребували нагального і не було в наявності. У нас тривоги не було, тому що розуміли, що не самі, маємо підтримку й допомогу, – невропатолог КНП «Бережанська центральна районна лікарня» Наталя Онишків.

За необхідності підставити надійне плече медикам благодійники зможуть і вдруге.

 

Попередня стаття

Підгаєцькі медики втретє отримали допомогу від Гуманітарного штабу (Відео)

Наступна стаття

Селфі на даху потяга. 15-річний тернополянин від удару струмом отримав опіки

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.