«Біда прийшла, а ми голі й босі», – козівські медики про початок пандемії (Відео)

Про захист козівських лікарів вчергове подбали волонтери Гуманітарного штабу. Сотні одноразових комбінезонів і масок отримали п’ять медзакладів району. На початку пандемії Козівська райлікарня зовсім не мала засобів захисту. Результат незахищеності – звільнення медиків. Зараз, кажуть, найважче позаду.

– Перші костюми, які поступили, були багаторазовими, у них було дуже важко працювати, жарко, вони не пропускають нічого. Але потім почали більш якісні костюми поступати, стало набагато краще працювати. Спочатку економили, стерилізували, прали, потім через десять днів цього не доводилося уже робити, волонтери навезли необхідне, ми не відчували недостатку чого-небудь, – директор КНП «Козівська центральна районна лікарня» Богдан Маркевич.

За здоров’ям сімнадцяти інфікованих амбулаторно стежили сімейні лікарі. Із недугою впорались завдяки професійності колег і вкладу благодійників.

– Це було дуже плачевна ситуація – біда прийшла, а ми голі-босі, без нічого, без засобів захисту, без нормативних документів. Волонтери підключалися, організації працювали, допомагали нам, і практично 90 % наших засобів захисту ми отримали від волонтерів. Сьогодні, дякувати Богу, в нас нема жодного хворого, ми всіх вилікували, – директор Козівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Зоряна Пончко.

На базі Козлівської райлікарні – бригада «швидкої». На підозри з коронавірусом виїжджала 36 разів. Недуга йде на спад, тому ситуація стабільна, – кажуть працівники.

– Ми вже отримували допомогу і від Козлівської селищної ради, і отримували допомогу від нашого сільськогосподарського підприємства Агропродсервіс інвест. Це були також костюми захисту, це були деззасоби, ну і, звичайно, ми вдячні, що ця перша допомога нам дозволила перебути найважчий період, – директор КНП «Козлівська районна лікарня» Ярослав Кушнір.

Нині медики повертаються до звичного режиму. Згортає роботу й Гуманітарний штаб.

– Сьогодні ми завершуємо  роботу штабу по боротьбі з коронавірусом і по захисту медиків, але на майбутнє, якщо би виник спалах, ми знову готові допомагати лікарям. Ми розуміємо одне: буде захищений лікар – будемо захищені ми, – керівник Гуманітарного штабу Козівського району Сергій Добалюк.

Робота волонтерів – не даремна. Бо згуртувала жителів краю й підсилила віру лікарів.

 

 

 

Попередня стаття

Селфі на даху потяга. 15-річний тернополянин від удару струмом отримав опіки

Наступна стаття

Для козівської лікарні Гуманітарний штаб закупить лабораторне обладнання (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.