Для козівської лікарні Гуманітарний штаб закупить лабораторне обладнання (Відео)

Волонтери Гуманітарного штабу зустрілись із лікарями Козівського району. Народний депутат України, автор ініціативи «Безпека лікаря – наша безпека»  Іван Чайківський вдячний медикам і волонтерам за спільну роботу й згуртованість під час пандемії.

Дорогі наші лікарі, найперше я б хотів подякувати вам за ту роботу, яку ви робили протягом двох з половиною місяців. Те, що на території Козівського району не було великого розповсюдження  COVID-19, і те, що «вогнище» вдалося стримати, величезна ваша заслуга. За це велике вам спасибі! Хотів би подякувати отцю Василю, всім волонтерам і жителям Козівського району. Залишок коштів, які збирали для боротьби з CОVID-19, вирішили використати для поліпшення лікування місцевих жителів, – каже Іван Чайківський.

Залишок коштів, які збирали для боротьби з CОVID-19, вирішили використати для поліпшення лікування місцевих жителів.

– Загалом для захисту медиків ми зібрали 828 тисяч гривень. З них витрачено 488 тисяч. Зараз сума на залишку – 339 тисяч гривень. Сьогодні ми узгоджували з лікарями, що необхідне їм потрібно купити, – координатор Гуманітарного штабу в Козівському районі Сергій Добалюк.

За словами головного лікаря Богдана Маркевича, найкраще придбати лабораторне обладнання. Ним користуватимуться пацієнти.

– Визначились, що гроші будуть спрямовані в лабораторію, куди направляють пацієнтів з усіх медичних структур району. Тоді хворі не будуть ходити в приватні лабораторії й не платитимуть там тисячі гривень за один аналіз, а будуть їх  робити тут частково безкоштовно, частково платно, – каже Богдан Маркевич.

Іван Чайківський каже, що спочатку роботи Гуманітарного штабу задумали спрямувати залишені кошти на потрібний апарат для медзакладу. Після придбання і передачі лабораторного обладнання Гуманітарний штаб припиняє роботу.

 

 

 

 

Попередня стаття

«Біда прийшла, а ми голі й босі», – козівські медики про початок пандемії (Відео)

Наступна стаття

Запрацював центральний автовокзал. Добратись можна тільки в межах Тернопільського району

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.